zaheslování

Zdravím všechny, mám takový problém, koupil jsem ted máti nový notebook acer aspire one d255 s win xp home při prvním najíždení jsem vše nakonfiguroval, ale ted při restartu to na mě vyhodilo zadání hesla k přihlášení do systému. na heslo si nemohu vzpomenout mechaniku to nemá a cd s novým win nemám. Otázka: dá se tento háček nějak obejít? nebo nějakým způsobem se tomuto vyhnout a heslo změnit? děkuji za odpovědi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

řekl bych, že nedá, to by jsi musel být jo schopný hacker.. jedině přeinstalovat přes bootovací flashdisk

Obrázek uživatele kamodak

tak je tady téma k debatě, já už jsem to vyřešil, a to sice po osmi hodinách práce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no tak klidně mě můžeš poučit.. ale žádnou normální cestou to jít nemůže, pokud nejsi trochu zručnější.. mohlo by to jít přes aministrátorský účet v nouzáku, ale ani do toho se nedá dostat pokaždé..

Obrázek uživatele kamodak

přes nouzák to opravdu nešlo, ale kdyby se to někomu z vás stalo skuste prostě odentrovat celou tabulku bez zadání hesla. Asi ted budu mít na hlavě trochu jelito, ale je to tak. 8hodin jsem se snažil zadávat hesla a pak jsem to odentroval jen tak a prostě najel, i když to heslo tam oravdu je.....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hmmm.. a jaké máš přihlašovací menu? klasický seznam jako

nebo síťové přihlašování s oknem

ten druhý se totiž ptá po heslu vždy a když není, kolonka zůstává prázdná.. divil bych se ale, kdyby jsi tam měl ten druhý způsob loginu..

Obrázek uživatele MBlask

Zkoušel jsem "ophcrack" asi verzi 2008 - děláno na XP a toto linuxové live cd se mi dostane i na windows 7 :-)

Stačí jen nabootovat a pustí se vám linux a po chvilce lámání vypíše hesla.

Metodu jsem nekoumal, ale určitě nezvládne složitější hesla, ale celkem spolehlivě odhaluje jména. Novější verze, pokud jsou, by mohli být i zajímavější. (Na netu píšou 12-ti místné heslo do 4 sec. :D)

Ke stažení zde: http://ophcrack.sourceforge.net/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nojo, ophack.. víšco, k využívání takovýchle programů bychom zde nikoho vést neměli, protože jich začne velmi radno zneužívat.. popravdě jsem si na něj nevzpomněl..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.