baterie se nenabíjí

Dobrý den,
odešla mi originální baterie k notebooku HP Pavilion dv6500 s operačním systémém Vista Home Premium, tak jsem zakoupila novou, bohužel už se údajně nevyrábí originální, takže jen něco co by mělo být kompatibilní. Výrobce baterky uvádí, že se dodává vybitá a před prvním použitím se má plně nabýt. Vybitá je, ukazatel stavu baterie píše 1%, ale nabít se mi nedaří - počítač píše "napájen ze sítě, nenabíjí se". Zkoušela jsme nabíjet při vyplém i zaplém počítači, po zapojení do sítě začne diodka-indikátor baterky blikat, ale ani po dvou dnech se stav nezměnil a stále píše 1%. Přitom s počítačem baterie kompatibilní očividně je - i po odpojení ze sítě ještě chvíli diodka bliká...
Zkoušela jsem se podívat na stav baterie do BIOSu, jestli není za zenitem (teď ji sice spouštím prvně, ale ležela mi 10 měsíců nová v šuplíku), ale vůbec jsem tam nic takového nnašla.
Poradíte někdo prosím, jestli je problém v baterce a měla bych ji rychle reklamovat než vyprší záruční lhůta, nebo je způsob jak počítač přesvědčit aby začal nabíjet?
Děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a jsi si jista, že odešla baterie a ne nabíjení? jiný ntb, do kterého by baterka měla jít asi v okolí nikdo nemá, aby jsi ověřila její funkčnost? bohužel tohle se blbě ověřuje, je možné, že je po baterce, je možné, že nabíjení odmítá NTB.. tu starou baterku máš? co s ní bylo?

Obrázek uživatele bodlinkaa

No jistá že je špatná baterka a ne nabíjení si vlastně nejsem...V počítačích se moc nevyznám, i ten BIOS jsem zkusila až na základě rady na netu, předtím jsem nevěděla co to je:-o Myslela jsem si že když se počítač napájí, tak se i nabíjí.
Stará baterka odešla na "sešlost stářím" - prostě vydržela čím dál tím kratší dobu a teď už nevydrží ani vteřinu - jakmile odpojím počítač ze sítě, okamžitě se vypne, jako by v něm baterka ani nebyla.

Obrázek uživatele bodlinkaa

jinak starou baterku pořád mám, ale jiný notebook kde bych ověřila funkčnost nové ne

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je možné, že nevydrží ani vteřinu právě proto, že nabíjení není.. na té staré také ukazuje systém stav baterie 1% nebo i říká "nabíjí se" a po čase se nabije?

Obrázek uživatele bodlinkaa

Tak jsem právě vyzkoušela tu starou, ukazuje 0%, ale počítač se ji pokouší nabít ("napájen ze sítě, nabíjí se") - i když neúspěšně...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak pak můžeme říct buďto, že nová grafika je vháji, a nebo že nová grafika je nekompatibilní do té míry, že nelze ani nabít..

Obrázek uživatele bodlinkaa

Takže reklamovat?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud ji nemáš kde ozkoušet, tak ano..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.