problém s mechanikou DVD

Mám problém s mechanikou a vypalovačkou DVD na ntb. Jakékoliv zvukové nebo datové CD běžně přehraje, ale přestala "vnímat" disky DVD, prostě se tváří jakoby v ní žádný disk nebyl a to i prázdný. Rovněž nechce spouštět CD pokud je na nich videosoubor, někdy jej sice spustí, ale to video spustit nejde nebo se promítne první obrázek a běží pouze zvuk. Nedaří se také kopírovat jakýkoliv disk, nebo ukládat data na CD a to ani pomocí NERA. Prosím poraďte.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

první co mě napadá je: zkus jí pořádně profouknout a vyčistit! :)
mě se taky stane (a každému) že po čase vypalování se zanese čočka a mechanika pak trucuje :)

Obrázek uživatele Rigel

Jo, vyčistit čočku mne taky napadlo, ze všeho nejdřív. Kdysi mně to už jednou zahaprovalo a tehdy vyčištění pomohlo. Já tu mechaniku k přehrávání filmů používal opravdu sporadicky, tu a tam jsem si vypálil data fotky atd., takže ani nevím kdy to vlastně ty DVD přestalo akceptovat.

Obrázek uživatele tatik

To, že se zanese čočka nemusí být ani tak používáním jako prostředím, v jakém se notebook vyskytuje.
Další problém může být, že je po ní.

Obrázek uživatele Rigel

Inu cesta do servisu mně asi nemine, přemýšlel jsem nad tím, není li ten problém v ovladači, nebo v software.

Obrázek uživatele tatik

V mechanice máte 2 čočky jedna je na CD a druhá na DVD.Ta na CD je v pořádku a na DVD dosloužila. Když dáte DVD do mechaniky, co se děje? Patrně bude delší dobu blikat a pak vyhodí nějakou hlášku o disku.
V každém případě bych mechaniku otevřel (nemámna mysli demontáž) a foukl do ní. Pokud se stav nezlepší, pak asi servis. Jestli je záruka, neváhal bych.

Obrázek uživatele Rigel

Když vložím DVD do mechaniky tak se prostě nic neděje, je ticho, a otevřu li Tento počítač a poklepu na ikonu mechaniky nic tam není jakoby nebyl disk vložen. Jinak prý toto zařízení pracuje správně.

Obrázek uživatele tatik

rád bych se mýlil, ale vypadá to, že mechanika dosloužila


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.