Porovnávání souborů

- souborová debordelizace
Víte o nějakém sw, utilitě na porovnávání (redukci) souborů z vícero adresářů, disků? Proč?: potřeboval bych udělat pořádek v souborech z několika disků, na kterých se historicky rozešly data stejných adresářů nebo došlo přesunu stejných souborů pod jiné složky, a mít jen jednu platnou kopii (plus samozřejmě následně nějakou zálohu), ve které by nebyly soubory naprosto stejné, které se liší jen třeba časem uložení, což se často liší třeba jen 1 vteřinou nebo 1 hodinou.
Naopak některé soubory stejného jména je potřeba zachovat v různých variantách, je-li jejich obsah rozdílný (např. soubory s webu, které se časem aktualizuji a nejsou tedy totožné, mám-li více variant záloh webu a z nějakého důvodu není žádoucí za sebou pálit mosty)
Existuje nějaký inteligentní sw, který by to zvládnul a třeba v prvním kroku zobrazil všechny varianty i s cestou uložení?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nevím o ničem.. Ideálně udělat sám :-)

Obrázek uživatele davy

téhle zelozimní zdlouhavé srandě jsem se chtěl vyhnout....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel nevím o žádném programu a odhaduji, že by měl jen velmi malé využití na to, aby mělo smysl takový (a velmi komplikovaný) program psát a dávat na internet zadarmo..

Obrázek uživatele davy

Tak může být prach sprostý systém adresář : adresář a porovnává se jen součet každého souboru.

No a pak se dá s tím vyhrát do ruzných dalších niancí, které odbourají přemýšlení tam kde je to opravdu strojová záležitost.

Tak vidím, že budu muset se dát do psaní scriptu sám, ale už jsem to roky nedělal, takže se zase učit a zkoušet příkaz za příkazem.

Neříkejte, že všichni mají takový bordel na x počítačích jako já? už jenom skrz fotky je to upotřebitelné pro všechny.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak asi jen o porovnávání velikostí to nebude, chtělo by to něco na porovnávání na bitové úrovni, aby se opravdu zamezilo chybám.. Není 300b jako 300b :-) Jenže stále jsme u počítačového myšlení, kde stačí celý dlouhý string posunout o bit a počítač vyhodí chybu, přičemž jen uživatel samotný může posoudit, zda je ten soubor jiný, nebo zda ten jeden bit je tam dobrý či špatný.. Zatímco pro člověka jsou to informace, objekty, pro počítač jsou to stále jen bity, bity, bity.. V základu by takový program byl primitivní, ale aby byl opravdu funkční, msuel by být odladěn do extrémních detajlů, neustále by byl někde nedeterminován..

Obrázek uživatele davy

...nemyslel jsem samozřejmě velikost souboru, ale opravdu kontrolní součet.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.