Odstranění starého windowsu

Zdravím, mám takový probém (jinak bych sem nechodil :D ), přeinstaloval jsem si windows a chtěl bych vymazat starý windows, ale když to chci udělat, řekni mi to, že prostě nějaké soubory ze starého windowsu nelzou odstranit a jsou chráněné vůči přepsání...

Zkoušel jsem ten disk naformátovat, ale po nějaký chvilce formátování nemohlo kvůli tomuhle být dokončeno. Bylo by dobrý, kdyby někdo věděl co s tím

Předem díky :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

formátování musí být dokončeno nezávisle na tom zda je tam systém! pokud jsi tedy neformátoval z běžícího systému :D musíš hezky nabootovat třeba instalačku od W XP a přes instalátor naformátovat disk :)

Obrázek uživatele lancelot202

Oke tak dík no :)

Obrázek uživatele lancelot202

Jo ohledně toho naformátování. Kdybych teoreticky měl 2 HDD a chtěl naformátovat jen jeden z nich, ale bez nové instalace windowsu, jako že bych měl už ten windows na druhým HDD a ten 1. by byl prostě jen čistý a vše běželo jako dvíř. Jak bych to měl udělat aniž bych instaloval zase nový window? Nějak mi vrtá hlavou, že by byla blbost, chtít přeinstalovávat windows vždycky, když chci naformátovat disk.

Předem díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jsou způsoby, jak to udělat "natvrdo" ale věř mi, že to ssebou nese tolik problémů a starostí, že se fakt jednou za ten rokk vyplatí naformátovat systémový oddíl disku.. nebo za 2.. v tom je výhoda rozdělení disku na oddíly - můžeš formátovat datové oddíly aniž by jsi přišel o systém..

Obrázek uživatele lancelot202

Takže kdyby měl ten každý HDD svůj vlastní oddíl, tak jak to udělat aniž bych musel spouštět instalačku od windows?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevím jak to myslíš.. ale můžeš formátovat každý oddíl nezávisle na sobě.. smažeš déčko ale céčko zustane a programy tam taky..

rozdělit je to nelepší při instalaci systému v jeho vlastním rozhraní.. a zbytek se dá dělat přímo ze systému..

Obrázek uživatele lancelot202

Jo, to jo, ale jak to céčko smazat aniž bych něco dělal s instalací windowsu. Protože asi tam nemůžu jen tak přijít a dát delete ne?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne.. je možnost natvrdo přehrát data jinam a pak zase zpátky, ale nese to ssebou, jak jsem již řekl tolik problémů, že je lepší prostě formát a čistá instalace systému..

Obrázek uživatele lancelot202

Takže prostě jiná možnost formátování pomocí instalace windowsu není? Jako třeba nějaký program, který smaže úplně všechno v tom oddílu (myslím tím i věci, které jsou chráněné proti přepsání, např. starý windows).

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zkuste si pročíst nejnovější článek: http://www.pcporadenstvi.cz/jak-naformatovat-harddisk

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevím, jaké jiné možnosti myslíš..

jde to přímo ze systému -formátování vždy smaže veškerá data z disku, ale "rychlé" formátování smaže jen jejich cesy a soubory se dají někdy ještě i dohledat..

jinak existují programy jako PowerQuest Partition Magic.. nejjednodušší je ale stjenak nabootovat instalačku win a přes integrované nástroje naformátovat disk (systémový oddíl)

Obrázek uživatele lancelot202

:shock: yep, asi jsem ti zamotal hlavu tobias :D špatně jsem pochopil slovo formátování. Ale jo, už jsem si přečetl ten článek dříve než jste to sem dali, takže dobrý. Ale díky


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.