Obraz televize / pc

Ahoj lidi, mám dotaz. Jaktože, když si pustím na televizi (plazma 107") nějaký film v TV kvalitě (576 řádků), tak je ten obraz přirozený, docela hezký. Ale když ten sam film pustím na notebooku (LED 14"), tak je ten obraz o dost horší ?

Nemám žádný problém, jen mě to zajímá a nevím, jak to vygooglit :- ) Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

trochu se o tom vedla polemika zde http://www.pcporadenstvi.cz/node/13341 kdyby ti to nebylo dost jasné, nebo bys to chtěl rozvést více, klidně se ptej :))

Obrázek uživatele smajliss

No, pokud to teda dobře chápu, tak ke snižování kvality dochází díky většímu rozlišení obrazovky, proto je tedy na starších CRT ten obraz lepší, než na notebooku s rozlišením 1366x768 .... a když tedy spustím spustím video v okně a ne ve full screenu, tak by to mělo být to samé - protože využiju stejný počet obrazových bodů jako u toho CRT. ... Chápu to dobře ? :- )

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Naprosto správně... :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[59007] PC a TV

Zdravím.Mám takovéj problém.Koupil jsem si televizi Panasonic Viera 127 úhlopříčka pouze HD ready.No a chtěl bych to propoji s mojim noťasem.A tady nastává problem z noťasu mám výstup VGA tak jsem koupil redukci VGA a DVI stím že jsem koupil ještě kabel DVI a HDMI jelikož mám v televizi pouze HDMI vstup.Tím se dostávám k celému problému.Bohužel jsem úplně marný a ne a ne to zprovoznit tak mě napadlo zda-li to vůbec jde takhle to přepojovat.Děkuji za rady a pokud jsem na špatném foru tak se omlouvám ale jsem už úplně zoufalí.Dejte mi prosím vědět co teda stím mám dělat ať to eventuelně ještě stihnu vrátit.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, takto ti to nepůjde, musíš použít konvertor VGA to HDMI třeba takovýto http://new.e-conrad.cz/video-konvertor-vga-na-hdmi.k973546 , ceny se liší od prodejce k prodejci, takže dej vyhledávat konvertor VGA-HDMI a onoti to vyplivne mraky zařízení.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

upřímně kvlaita analogového obrazu VGA je nízká už sama o sobě a hnát to na HDMI 127cm televizi, nebude se ti nejspíš ten obraz líbit... je to asi jako tu televizi připojit k settopboxu za 800 korun...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.