Obětí softwerové kriminality (*VYŘEŠENO*)

Ahoj ahoj poradíte mi prosím pořád mám na ploše takový text : Pravděpodobně jste se stali obětí softwerové kriminality. Tato kopie systému windows nesplňuje podmínky ověření pravosti... Co s tím mám dělat ? 8-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Myslím si, že je to jasné. S pravidelnými aktualizacemi se vám stáhlo do počítače ověření pravosti operačního systému. Verze, kterou máte na počítači nainstalovanou nesplňuje pravidla legálnosti, byl vám tak OS nainstalován na "černo".

Než tedy toto téma uzavřeme jako hotovou věc, protože jedinou možností je samozřejmě zakoupení originálního licenčního čísla, prozraďte nám, zda máte počítač nový - starý - sestavovaný, a zda k němu jste obdržela originální instalační CD disk s operačním systémem, samozřejmě včetně licenčního čísla...

Obrázek uživatele Petula

Měla jsem všechno v pořádku, jenomže pak se mi počítač asi nejspíš nějak zaviroval a chtěla jsem si nainstalovat windows, jenomže problém brácha mi stratil instalační cd,tak mi kámoš dal nějakou kopii...Počítač mám tři roky a koupený normálně v prodejne, nesestavovaný...Mám ještě jednu otázku, kolik tak stojí to instalační cd nebo co to vlastně potřebuju a koupím to i na internetu ?

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
záleží, zda budete chtít Vistu nebo Xp. Xp professional stojí kolem 3000 viz. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45226
Vista ultimate kolem 4-5 000. OEM verze pokud se nemýlím nejsou již vázané na hardware a můžete tedy vše kupovat samostatně. Spíš mě napadá, že jste měla ještě před tou instalací Xp vytáhnout svůj serial n. a pak ho zadat při instalaci. Ted jedině zbývá zakoupit windows, další možnosti jsou nelegální a ty tu řešit nebudeme.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Přesně jak říká Honza.
Nezáleží ani tak tolik, z jakého disku jste Windows instalovala, ale jaké tam máte vyplněné sériové číslo. To je to podstatné...
Pokud bylo vyplněno to, se kterým se počítač zakoupil, neporušilo se z legálnosti absolutně nic, a ve vašem případě by tak došlo k omylu ze strany MS.

Obrázek uživatele Petula

Děkuji vám všem za radu, už je to vyřešené