Nový Počítač s 2 harddiskem

Dobrý den. Jsem začátečnice. Měla jsem počítač jen s jedním HHD. A tak jsem neřešila kam mam ukládat hry a programy.Vše jsem ukládala jen na C:. Boužel mi odešel. A tak jsem se rozhodla koupit nový. A nastal pro mě strašný problem. Jeden HHD je na systém a to má kapacitu 62 GB a druhý má 1 T.Na D: nebylo nic nainstalováno ani tam nebyly žádné složky. A ted mám problem, jak ukládat a instalovat vše na tento disk. Pořád se mi vše pokouší instalovat do C: Nevím, jaké složky si mam dát do D: aby bylo vše propojené se systémem. Instalovala jsem Origin a pak stahovala hru sims3 stáhla se ale nechce se nainstalovat. A takové problémy mam více. Prosím, mohly by jste mi poradit aspon kde bych si o složkách a umístění mohla přečíst? Na začátku jsem vše instalovala jak jsem byla zvyklá takže to šlo do C: a já ho měla zaplněný. A vše fungovalo. Pak jsem odistalovala co se dalo mam tam zabraný 20GB. Ale od té doby mi nic pořádně nefunguje. Dala jsem do D: složky dokumenty,Program Files a dotoho vše instaluju . Nevím, zda jen dát složku a přepsat, že by to mělo stačit. Děkuji za odpověd.

Obrázek uživatele sasha.cz

Ahoj, předem říkám že mít disk rozdělený na více oddílů je obrovská výhoda. Na C: si instaluj jenom programy jako internetové prohlížeče, přehrávače, skype atd., prostě programy které se při nutné reinstalaci systému musí stejně nainstalovat znovu. Na D: si pak ukládej fotky, filmy a věci o které nechceš přijít, ideální je pak ještě oodíl třeba jenom na hry a iso soubory. V Originu se pak dá nastavit cesta, kam se má soubor uložit a následně nainstalovat. Většinou se automaticky vše instaluje do C:/Program files/??, to stačí jenom přepsat na tebou požadovanou složku např. D:/HRY ( složka musí být vytvořena), pokuď si nebudeš vědět rady, klidně napiš :)

Obrázek uživatele Korbelova7

Ahoj, mam jen strach, abych s programama brzo nezahltila C:, přeci jenom mam už jen 30GB, ten technik co prodává počítače mi řekl, že mam vše dávat na D: Ale to se mi taky nezdá. Hlavně nevím, jak mam začít. Měla, jsem tak vše uspořádaný ve starým počítači ale tady nevím jak začít.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, technik má pravdu a sasha také, pokud možno veškeré nesystémové věci, foto, filmy a hry instalovat na D: - jak popisoval sasha.
Stahování z internetu nechat také na D: vyvořit si adresář, třeba staženo z netu a do něj směrovat nastavením prohlížeče stahování. Rozumíme dobře tomu, že v PC jsou namontované 2disky, nebo jen jeden a ten je rozdělen.

Obrázek uživatele Korbelova7

Ahoj, ano mam 2 disky které mam přes USB takže je mohu i vysunout. Jde mi o to že už ted mam jen 18GB z 60GB volných a a to mam jen 4 programy co jsem stáhla. Mam i na C:\ProgramData\Origin\DownloadCache\ a bojím, se to dát na D aby to fungovalo. Od EA mam 14 her a určitě budu stahovat i package.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takže to vezmu odznovu, nějak jsem to byl líný číst, raději to pořádně napíši za sebe... Prvně si přečti www.PCPoradenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd o teorii proč dávat různé věci jinam..

A pak - pokud máš něco staženého - instalátor - který se spustí a zahájí instalaci, je naprosto jedno, kde je umístěn. Pokud máž již složku nainstalovaného programu/hry - tak tam se veškeré cesty souborů (adresy, kde je program najde) často napíší absolutně (tzn přesná cesta k programu C:/Prog. files/program/složka/soubor.příp) a ty jej pak přeusneš jinam (třeba jen do jiné složky), tak on je na C:/prog. files/program2/soubor.příp, ale spuštěný program hledá své podsoubory na adrese původní (a tam nejsou) a proto program nefunguje. Je potřeba jej tedy znovu nainstalovat do tebou zvoleného umístění - proto si obvykle instalátory her a programů skovávej..

Pokud je na externím disku podezřele obsazené místo, tak si nejprve zobraz skryté soubory (nástroje -> možnosti složky -> zobrazení -> zobrazit skryté soubory), a pokud nic nenajdeš, vyndej to, co vidíš, a víš, co je, někam jinam. Až vyndáš vše, disk prostě naformátuj a vše, co jsi vyndala, vrať..

Jinak pamatuj, že na externí disk dávej pouze instalátory, případně filmy a takové, ale neinstaluj tam hru/program - protože při opětovném připojení může disk dostat jiné písmenko (to se dá sice změnit), a tím pádem se změní cesta (on bude hledat v E:/ a disk bude F:/) a soubor nebude nalezen a program nebude fungovat...

Obrázek uživatele Korbelova7

Moc krásný článek. Když jsem si ho přečetla tak jsem si uvědomyla, že vlastě mám ten SSD 60GB.KINGSTON SVP200S360G ATA Device
a WDC WD10EALX-009BA0 ATA

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To určitě hodně pomůže, nechej ho jako co nejpráznější systémový a programový disk..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.