Novy notebook, ale jaky?

Zdravim,
uvazuji o koupe novyho notebooku a potrebuji poradit. Notebook potrebuji hlavne do skoly, coz znamena: velka zobrazovaci plocha, vydrz baterie, silna grafika, procesor a velka operacni pamet. Nehraji hry, ale potrebuji not'as, ktery se dobre poradi s lepsim 3D grafickym programem (CAD plus nejaky novejsi pinnacle, adobe... ) a zaroven odolny kazdodennymu prenaseni, atd. Mam 2 tipy a neumim se rozhodnout.
http://www.alza.cz/asus-k72jr-ty131-d188415.htm#popis
nebo
http://www.alza.cz/hp-probook-4720s-d200725.htm
s zadnou znackou nemam zkusenost, tak prave proto se obratim na Vas.
pokud mate zkusenost s nejakym notasem, ktery by splnoval moje pozadavky, budu nesmirne rad, kdyz mi napisete odkaz.
cenovy strop by byl 18000 a podminkou je predinstalovany OS, 17.3' displej; cpu INTEL, RAM min 4GB, grafika min 1GB.
dekuji :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

u mě by jednoznačně vyhrál HP, stejně dobrá grafika, podstatně lepší procesor, mnohem výkonnější baterka, čili větší výdrž a předinstalovaný OS... kvalita zpracování je i u HP i u ASUS dobrá..
(ale grafika s 1GB paměti a víc nezmanená že je výkonná :)) )

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Taky souhlasim, na prvni pohled u me vyhral HP(v nekterich vecech je opravdu vyrazne lepsi) Pravdou taky je, ze je TOP1 na Heureka.cz, jen ze me prekvapilo, skutecnost, ze stejny HP probook 4720s ale s procesorem Intel i3 a RAM 2GB stoji o tisicovku vic nez tenhle model (Intel Core i5 a 5Gb RAM )... prave proto mam podezreni aby tenhle HP nebyl tak vykonny jen pro oko. (s Grafickymi karty nemam zadne zkusenosti, dal jsem na to... cim vic tim lip :)) )

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

můžeš dát odkaz na ten druhý HP?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Asi jste měl na mysli tento, že ano?
http://www.alza.cz/hp-probook-4720s-d200724.htm

Našel jsem tam jediné tři HP 4720s:
http://www.alza.cz/hp-probook-4720s-d200725.htm
http://www.alza.cz/hp-probook-4720s-d200723.htm
http://www.alza.cz/hp-probook-4720s-d200724.htm

Ten, který má i3 je ze všech nejlevnější a má 4GB. Ten poslední je jako náš vybraný i5, ale má fakt jen 2GB RAM - já si myslím, že se tam upsali (viz poslední odkaz), protože mít ntb s 1GB grafárnou, i5 a 64bit systémem na 2GB RAM je dle mě ptákovina. Nehledě na to, že je o 500 CZK dražší než prostřední model - viděl bych to na chybu v popisu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

... ono tech 2Gb RAM maji na vice strankach, urcite se neprepsali. Jinak jakou mate zkusenost s HP? Nekteri to pohvaleji, nekdo to zase kritizuje.... vim, ze kazdy kus je jiny a ze se sem tam vyskytuje nejaky notas, ktery je porad v reklamaci, ale jaky je Vas celkovy nazor na HP (ProBook)? Taky nekdo pise ze pri vetsim vykonu jsou dost hlucne, a casto se prehrivaji, co je na tom pravdy?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pravdy je to, že HP je stále jeden z lepších.. nevím jak probooky, ale celkově HP jsou bussines NTB, jsou dělaný na děnní nošení a i něco vydrží.. jenže se s nima podle toho i zachází a proto jsou to taky nejreklamovanější notebooky.. bejt tam Acer, tak se sype do pul roku..
ano, topí.. výkonný HW dycky topí, pokud nemá vážit tunu... Acery třeba topí o dost více..
obecně se mi HPčka moc nelíbí designem, a často maji i podstatně nižší výdrž než konkurenti, ale tenhle se mi líbí.. kdybych tak na něj měl :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

co se tice vzhledu, az na ty hranate rohy se mi celkem libi, nevipada spatne, a ta leskla klavesnice v kombinace s tmave orechovym hlinikovym ramem mi prijde celkem luxusni (co se tice klavesnice, libi se mi taky, ze je odolna proti politi, urcite prakticka vec pro studenta)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no pro mě by měl problémy, které by mi občas i mohly vadit.. zaráží mě, kudy ta věc asi dýchá... nejspíš saje klávesnicí... možná proto bude o něco víc topit, na druhou stranu, provoz na klíně nebude chlazení jakkoliv omezovat..
u mě vedou ASUSy, ale chtělo by to najít lepší model než ten, který jsi našel..

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[55736] ProBook

Já sám ProBooka mám - staršího, 4510s, a nemohu si stěžovat. Ano, po roce mi odešla baterie, ale za 1200 CZK jsem hned sehnal novou a mohu říci, že skutečná výdrž pět hodin není jenom na papíře.

Výkon je exkluzivní, jsem naprosto spokojený - tahám ho opravdu všude a všechno v nejlepším pořádku. Business design mohu potvrdit (mám jej v černé) - vysoce elegantní. Trochu se patlá, ale stačí přetřít navlhčeným kapesníčkem a je čisto...

A klávesnice je naprosto dokonalá - drobečky ani prach nemá šanci, skvělý nápad. Takže ProBooky já za sebe mohu jen vyzdvihnout...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

u tohodle staršího bych ocenil fyzický touchpad... na tom novym musíš vědět kde je, nebo se podívat :/ to já bych asi nepřežil.. obecně mi ten touchpad přijde vzhledem k rozlišení i dost malý.. měl jsem v ruce několik 15" NTB a já je prostě nesnáším.. nesedí mi touchpad (všichni ho sice mají nastaven pomale a bez akcelerace, ale i naplno je pomalý), ani klávesnice.. neumím na ní psát a když jsem měl v ruce přesně ten 4510s, myslel jsem, že z té klávesnice zešedivím :)) i to její zapuštění se mi nelíbilo.. ale to jsou subjektivní dojmy a neznám nikoho, kdo by to cítil jako já :))
každopádně bacha, co je problém je prohozená klávesa Fn a Ctrl, z toho kvetu uplně nejvíc :D ale to už je síla zvyku..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, to jsou v celku subjektivní dojmy... :???:

Souhlasím ale s tím prohozením CTRL a FN - chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykl. Ale síla zvyku se brzy prolomila... ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.