Nový kabátek CzechComputer

Možná, že už jste něco o novém designu našeho nejoblíbenějšího internetového obchodu slyšeli. Nejdřív jsem se trochu lekl, ale protože mám rád novinky, rychle jsem se prokousal navigací a tlačítky a musím říct, že jejich developeři odvedli výbornou práci. Ještě to není konečná verze, ale za sebe můžu říct, že se mi nový nápad velice líbí.. Jaký je váš názor??

:arrow: http://beta.czc.cz

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

konečně zase odblokovali toto URL.. já jsem dlouhou dobu sledoval ten vývoj a účastnil se ho.. přecijen, jsem stálým členem CZC komunity a prostě mi není jedno, že nejlepší eshop v čechách šel s kvalitou dolu.. jednou jsem jim dal moji důvaru a udělám cokoliv aby byli naprosto nejlepší..

ovšem odpověď beta serveru je tragicky pomalá.. design se mi však líbí.. co mi ale vadí je nový způsob třídění zejména komponent.. hledání grafiky podle typu sběrnice je přesně způsob, jak napálit neznalého uživatele, který chce co nejvíc, aniž by věděl, co to je.. to jediné mě na CZC drželo, eshop byl krásně přehledný, vše bylo logicky poskládáno, kategorie byly, odborné, tedy v kategorii grafik jsem si rozklikl pcie a aati a vybral mdel, který chci a když jsem přemýlel and velikostí paměti, tak v rámci toho modelu.. vybírat komponenty podle hkledisek, jaká jsou všude na alze a alfě je prostě jen snaha napálic neznalého zákazníka.. stejně tak výběr grafiky podle počtu shader jednotek - no co to je sakra za blbost?

máte jiný názor? :))

Obrázek uživatele smajliss
[49338] ...

Vždy, když jsem chtěl najít nějakou komponentu, tak jsem hledal právě na CZC, kvůli té přehlednosti. Pro zkušenější uživatele je to určitě krok zpět, ale pro moderní eshop je to nevyhnutelná cesta ke které museli přistoupit, aby uspěli i u laické věřejnosti.

Jestli ale chtěji konkurovat Alze a jiným, kteří je za poslední léta díky masivní reklamě předběhli, tak budou muset hodně zamakat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jo, ano, museli to tak udělat, aby se dnes prosadili.. ale to jen proto, že to tak dělají všichni a lidi jim to baští.. jenže tenhle způsob se mi u nikoho nelíbí, proto mironet, alzu, alfu a tyhle parchanty odsuzuji.. :)) můj názor..

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[49340] re:

Zase jako prr s tou Alzou, ano?! :D

Od té doby co bydlím v Praze nakupuji převážně jen u ní a nemohu si stěžovat. (Na rozdíl od CZC, konkrétně poboček, kde pomalu ani nevěděli co je to "proforma faktura" a jak se s ní pracuje...) I když samozřejmě Alza dokonalá není (má samozřejmě své mouchy - jejich reklamní kampaň je skutečně veliká a někdy poměrně až otravná), zpracování jejich e-shopu má blíž k běžným uživatelům, což je pro ně velmi příjemné a výhodné. Spousta pražských společností nakupuje převážně u nich i díky výhodným splátkám a kvalitní účetní administraci (perfektní PDF fakturace aj.) a věrnostním programům.

Souhlasím ale i s tím, že pro pokročilejší uživatele byl zase CZC dobře udělán - filtrování bylo velmi přehledné, což Alze poněkud i dnes chybí. Nový design CZC se mi poměrně líbí, i když nemusím dvakrát stránky, které využívají 100% šířky monitoru, lépe se mi čtou sloupce, u CZC mi to nijak kupodivu nevadí. Co mi ale trochu vadí je "fixnutá" hlavička, poměrně mi uniká smysl (asi jsem to nepochopil). Je sice "fajn", že mám stále vyhledávací políčko před nosem a pořád musím "civět" na jejich telefonní číslo, ale přeci jen na mém rozlišení 768 pixelů výšky to není zrovna příjemné pročítání produktů/popisků/komentářů.

Barvy mi ale naprosto imponují, modrá "je dobrá", a přílišná barevnost stránek již v dnešní době taky moc nefrčí (opět jde vidět drobná inspirace u konkurence).
Takže celkově tomu dávám 7,5/10. :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Jome: ta hlavička se dá odepnout tou dvojčipkou vpravo :eek:

mě to na CZC nevadí.. anopak.. já jsem ale prostě věrný člověk.. jednou mě oslovili a já zůstal a zůstanu, dokud budu spokojen.. ale nepřistoupím na to, aby CZC vypadalo jako ostatní eshopy, snažící se jen oblbnout laiky.. na to se totiž ještě podívám a já jim ukážu! :))

Obrázek uživatele Jiří Moos

To jsem fakt zvědav co na tom chceš změnit.. :)) Právě ta odepínací lišta je supr, to samé mají i vyskakovací okénka v e-shopu, což se dost hodí, když srovnáváte produkty..

Docela se mi líbí to zaškrtávací menu vlevo, když vybírám produkt, ale je pravda, že to původní co mají teď je mnohem přehlednější a líp se v něm vyznám.. Proč by někdo prosímvás vyhledával procesor přesně podle frekvence jádra to mi nejde do hlavy opravdu..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no však podivej se ke grafikám :)) DX pochopim, ale na ogl každý prdí.. ale sběrnice paměti? počet SM? počet ROP? frekvence pamětí? velikost pamětí? tohle všecko jsou parametry, které rozhodně neovlivňují výkon tak, jak si lidé myslí.. je potřeba znášt vlemi mnoho zákonitostí, které panují, aby věděl, jako váhu má na všem počet SM.. ano, výkon grafiky je téměř úměrný počtu SM, jenže to musí být v rámci jedné architektury, mezi nimi je tento počet o nějaká procesnta pozměněný, novější je ve výsledku lepší.. ale hlavně o co jde a coby lidi mělo zajímat je výkon.. ne cesty, kudy ho bylo dosaženo, ale výkon, cena a vlastnosti, které jsou požadovány uživatelem.. "chci grafiku 2GB" je ta největší blbost, kterou může takový šlověk z úst vypustit, ale teď si může grafiky podle tohodle kritéria vyfiltrovat a koupit si grafiku nanic..

a tak je to u všeho hardware.. některé položky jsou fajn, když hledáš v rámci stejné kategorie, ale tyhhle podrobnosti dávají najevo, že sami ti, co to tvořili neví, k čemu ty parametry vlastně jsou.. to je asi jako vybírat auto podle toho, jaký má typ zavěšení zadní nápravy.. ale určitě mi dáte zapravdu, že BMW M1 s mcPherson (triangly) rameny vzadu není lepší, než Corvette, který má vzadu "trapné" listy.. podle téhle filozofie se lidi řídí a pak by přeneseně řekli, že i vlečná ramena na octavii jsou lepší, než listy na corvettě, ale nic to nemění na kvalitě podvozku té Corvette, žeano :)) prostěm tímhle způsobem jen podporují lidskou hloupost.. achjo :( to si na to opravdu posvítim, jejich vývojářskému centru nedám pokoj :))

Obrázek uživatele danhill

Nevím,mě ten starý vyhoval,na nový si zvyknu :) takže je to fuk...
Ale je fakt,že rychlosti načítání na tom novém jsou šíleně pomalé ...
To podle mě ale brzy opraví nějakým flashem a třeba je i přemístí místo původních,což taky může být ten problém.

Akorát se dívám jsou tam nějaké poruchy v zobrazování jednotlivých segmentů stránek ... ale tak to snad taky vyladí,jakmile si začnou lidou ozývat.

Mě osobně také třidění výrobků na starém vyhovuje a používám jej pro vyhledávání kompoment.eShop CZC je nejrychlejší způsob jak něco najít o tom žádná.
Jediné na čem bych u CZC ještě zapracoval jsou chyby v popisech jednotlivých kompoment.Není vyjímkou,že jsou v popisech uvedeny špatné parametry,barvy,výkony a mnohdy i nereálné fotografie (což) u jistých kompoment jako je třeba klávesnice je velmi fatální a co úplně nesnáším je kopírování textu popisu výrobku z jednoho na druhý :D...
Taky se mi líbí parametr poruchovost - ovšem taky škoda,že jej nemají aktuální,u mnohých výrobků jej ani nesledují a jen bůh ví do jaké míry je pravdivý ...

Mironet a alza jsou shity,souhlasím - zkoušel jsem,zklamaly mě,nikdy tam už nepůjdu :-) ...
Alfu bych mezi ně ale neřadil,ta je na trhu více než sedmnáct let a tak jí vpodstatě ostatní dlouhá léta jen kopírovali ... Dnes její eshop sice lehce zaostává (opravdu jen lehce) ,ale co se podpory,servisu a reklamací týče,jsou aspoň podle mých zkušeností stále nejlepší a i v eshopu bych našel zajímavé detaily,které czc zatím chybí... Alfa je každopádně z těch zde zmíněných nejlevnější (samozřejmě ne na všechno - ale tak to se člověk musí vždycky podívat).

Dnes většinu PC komponent kupuju ve velkoskladech a bez DPH a tak se cenami v kamených obchodech vůbec neřídím ... Nicméně,nejvíce by mi ublížilo kdyby CZC odstranilo z popisu part number,protože jedině podle toho poznám,co vytahuju ve velkoskladě z krabice :D ...
A navíc CZC mám kousek od baráku,rád si tam zajdu si občas něco "osahat"-ne prodavačky tam fakt moc pěkné nemají :D ,hlavně akutní věci nakupuji jedině tam ...A když udělali i víkendový provoz již nejednou mě tím zachránili :)

Závěr :
Praha - když obchod s PC tak jedině CZC ...
Ostrava - když obchod,tak jedině alfa ...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.