notebook versus SCSI

Řeším zřejmě neřešitelný problém , tato poradna je můj poslední pokus se dopátrat nějakého řešení.
Mám skener UMAX Power Look III , který má kabel SCSI , bohužel můj notebook má plno konektorů ,slotů atd. , ale jak k němu připojím rozhraní SCSI mi nikdo není schopen poradit, to jsem již obvolal nejméně půl republiky.
Našel jsem na webu nějaké adaptéry (kabely) USB - SCSI , ale nevím zda je to řešení pro ovladače skeneru.
Jsem naprostý amatér v problematice PC apod. věcech , ale asi by to chtělo PCMCIA expres Adapter s výstupem na SCSI nebo něco podobného.
Prosím o radu ,jak to vyřešit, přece nevyhodím profi téměř nepoužitý skener kůli nepřipojitelnosti kabelu.
Prosím o radu či zkušennost s tímto problémem, snad nejsem jediný na světě ,který má tento problém.
Předem děkuji.
Hoki.

Obrázek uživatele tatik

Jj, to znám. U skeneru je kabel CAN25 --- CEN50. Ke skeneru se dodávala karta do ISA slotu, který dnes již na nových deskách nenajdete. Řešil jsem stejný problém. Oželel jsem skener, taktéž skoro nepoužívaný, a koupil si Canon Lide 25. Pro naskenování několika stránek jednou za měsíc dostačující. Ušetřil jsem si dost času. Předpokládám, že u Vás to tak jednoduché nebude.
Takže jestli jsem to pochopil, sháníte redukci CAN25 --- asi na USB . Je to tak?
Jakou jste našel?

Obrázek uživatele hoki

Našel jsem :
Adaptec APA -1450B PCMCIA-to-SCSI, kit
Adaptec APA -1480
Adaptec USB2Xchange adapter
SATAGear, USB TO SCSI CONVERTER CABLE HD-50 MINI
XIRCOM (Entrega) USB - SCSI 25 adapter Mac/PC-XC-SCSI

Vzhledem k tomu , že se v této problematice moc neorientuji a nevím zda by mi některý z těchto adaptérů můj problém vyřešil , tak to zřejmě vzdám a skener prodám. Nevím zda by takový adaptér byl akceptován ovladači ke skeneru apod., nechci zvyšovat už tak obrovskou újmu v případě ,že by to taky nefungovalo a musel bych to stejně prodat.
Hoki.

Obrázek uživatele tatik

Máte 2 možnosti.
1. pokud chcete využít stávající skener, vezměte kabel a zajděte do kamenného obchodu a poraďte se. Těžko se radí, když se nějak nemůžeme domluvit na přesných koncovkách.
2. zhodnoťte jaký potřebujete skener. Pokud potřebujete naskenovat A4 jednou za čas, jako já, doporučuji koupi nějakého levného. Ceny za levný skener se pohybují někde lehce přes 1000 Kč bez DPH. PCMCIA karta se pohybuje řádově v 1000-ci korunách. To už pořídíte i lepší skener. Další věc je dostupnost a cena redukcí jako Adaptec USB2Xchange adapter.

Obrázek uživatele hoki

kabel mám takový jaký popisujete, nejde mi ale jen o redukci CAN 25 na USB , ale o adapter, jako je například PCMCIA na paralelní port , tak já potřebuji na SCSI.
V zahraničí bych to asi sehnal, ale podle odborníků bych to stejně nemohl s téměř 100% jistotou používat se SW VISTA , takže skener vyhodím a budu mít pokoj.
Hoki

Obrázek uživatele psychocowboy

to je prvni vec co bych resil - jestli vubec existuji ovladace pro to zarizeni pro dany operacni system..

to vase zarizeni ma 11 let, 12 a pul kila a mizerne parametry... slahnete to z okna a za tisicovku kupte nejaky levny canon, ktery bude Xkrat lepsi...

Obrázek uživatele tatik

Pokud požadujete PCMCIA kartu, pak není co řešit. Karta bude stát tolik, co už celkem slušný skener do USB .


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.