Nelze vypalovat - Chyba mechaniky ci media ? (*VYŘEŠENO*)

Přeji příjemný prázdninový večer,
půjdu rovnou k věci. Chtěl jsem zahájit vypalování DVD, ale nejde to :)) Dnes jsem si koupil tyto DVD http://eshop.inpraise.cz/?Mode=Sti&StiId=53114 a vypálit na ně jsem chtěl touto mechanikou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41620 Problém je v tom, že když tam dám to DVD, tak mechanika cca minutu načítá a nic se neděje a Nero 7je seklé - čeká na mechaniku až si přečte DVD. A když to udělá, tak tam něco dám a chystám se, že už už stisknu Burn, ovšem tlačítko nelze zmáčknout - je neaktivní. (příloha) Jak to mohu já sám vyřešit ?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zkusil bych Nero Express, tady bude něco špatně nastavené...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

...číst nejnovější 16x DVD-R Verbatim média. Problém existuje už asi rok a půl, možná by pomohl update firmware, ale to je lichá představa - mechanika je stará a už léta nepodporovaná. Někdy stačí trpělivost - čas od času se prázdné médium načte, někdy pomůže restart. Doporučuji jiná média nebo změnit vypalovačku. Není to rozhodně chyba na straně Nera a ani Nero Express nepomáhá.

Obrázek uživatele Vlastik

Zkusím ten update firmware, jsem na něj zapoměl, takže možná trochu pomůže. Jinak přišel jsem na takový trik. Ono když tam dám prázdné DVD a teprve poté zapnu program, tak to pořád načítá a načítá a nic. Můžu čekat i 15 min a nic. Tak jsem to udělal obráceně. Zapl jsem nejprve program a všechno nastavil a dal Vypálit, teď Vám to napíše vložte DVD-R, tak já ho tam dám a během chvilky se to rozjede :)) Dobrý ne? :D

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zajímavé... Zkuste ještě nejnovější verzi Nera - Nero9.

Obrázek uživatele Vlastik

Zatím nemám co vypálit, tak až budu mít, ozvu se. :???:

Obrázek uživatele Vlastik

Nero jsem zkoušel a nemělo žádný efekt. Zkoušel jsem i AVS Disc Creator, přes který jsem vypálíl pár DVD, ale když dám do mechaniky DVD teď, už ho nepřečte - ukáže to, že tam nic není. Tak jsem se ptal kámošů, co oni používají na vypalování, tak mi jeden z nich řekl Ashampoo. Tak jsem ho zkusil.

Stáhl jsem v.6 a pak updatnul na nejnovější verzi, sice jen na 10 dní, alespoň na zkoušku.
Firmware mám updatnutý na VL02, takže novější už není.

A jak to dopadlo...? Ashampoo Burning Studio 9 je skvělý program na vypalování DVD/CD/BR a DOKÁŽE přečíst i TA moje DVD, které žádný jiný program nepřečte. Dnes jsem vypálil dokonce dvě DVD a pořád to šlape jak má. Vřele doporučuji všem, co mají problém s vypalováním.

Hodně štěstí. :???: