Nefuncni trafo ci spatne nastaveni napajeni?

Dobrý večer, žádám o pomoc. Z ničeho nic mi přestalo nabíjet trafo. Když najedu na ikonu napájení, píše: " 4% k dispozici (napájen ze síťě, nenabíjí se)" Tak a teď, prosím, o radu, co s tím. Když jsem změnila schéma a možnosti napájení, nic se nestalo. Prosím, prosím, co dělat. :cool: Díky, Adéla.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hmmm, tak to je zajímavé.. trafo bude asi vpořádku, ale něco bude v systému, nebo nastavení, někde se ti podařilo nabíjení vypnout, nebo odešel nabíjecí mechanismus v NTB... ověří se to asi ale těžko.. první je zkusit teda nabíječku na jiném NTB, který používá stejné nabíjecí napětí a podobný proud, tím ji definitivně vyloučíme... ale najít rozdíl mezi SW a HW závadou u tebe asi nedovedeme. leda využít služeb Obnovení systému, ale nemyslím si, že jsi cokoliv měnila.. tady asi pomůže jen servis..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Já bych systém vyloučil úplně, i při vypnutém NTB se rozsvítí kontrolka nabíjení pokud je vše jak má, jako první věc taky doporučuji odzkoušet adaptér. Většina nabíječek na NTB má nasobě kontrolku, ta svítí? pokud ano může být ještě zlomený kablík co vede k NTB (hodně častá závada).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no adaptér očividně funguje, když na něj NTB běží - ty 4% baterky by se sakra rychle vybily... ale buď nedává dost šťávy pro naíjení, což není u takového zařízení asi zrovna možné, nebo je problém uvnitř NTB

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) ok sor překouk jsem (napájen ze síťě)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je ale zajímavé, že si systém myslí, že se nenabíjí - kdyby jen odešla řídící mechanika nabíjení (rele), tak by si systém myslel, že se nabíjí, ale ono by nic.. ale když to i pozná! tam musí bejt něco v Powermanageru...

Obrázek uživatele Michal Čížek

To si právě nemyslím, i vypnutej NTB se musí nabíjet a pokud se nenabíjí, jsou jen 3 věci co to způsobujou.
1- vadná nabíječka
2- vadný nabíjecí obvod v NTB (zjednodušeně)
3- baterie
V nabíječce můžou bejt vybouchaný koncový kondiky a už nastava děsnej pokles, chce to víc informací jak je NTB starej, adaptér je permanentně v zásuvce nebo neni?
Jediný co bych prozatim vyloučil je baterie, ikdyž nikdy nevíš co udělá totálně zhroucenej článek. Proto pomůže zase jen vylučovací metoda a odzkoušení všeho co se dá jinde.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56210] Zkouska

Zdravím všechny,kdo se mi snaží poradit a mockrát děkuji. :) Zkusila jsem vypnout notebook, vyndat baterku, zapnout počítač jen na kabel, naskočil. Potom jsem opět "noťas" vypla, vložila baterku, připojila trafo a zapla- no a závada vyřešena. Baterie se začala nabíjet a dobila se... Jenže, pak jsem počítač vypnula, po 2 hod. zapnula a problém se opětovně objevil. :( Takže, pokaždé mi zabere, když vyndám baterii a zapnu notebook jen na trafo, poté opět vypnu a vložím zpět baterku. No, ale to přece nemůže prospívat notebooku a nejde to tak dělat do nekonečna. Pomůže to specifikovat můj problém? :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56211] p.s.:

P.S. : Notebook je pořizován v loňském roce. Jedná se o Toshibu Satellite C650.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56212] p.s. 2

P.S.: PODRUHE :) Adaptér je zapnut v zásuvce jen tehdy, když jede notebook, tzn. přes den cca 6 hod., na noc notebook odpojuji od adaptéru, běží na baterku a pokud je nabitá vydrží 2 filmy (cca 2,5 - 3 hod.). Když je počítač přes den vypnut, adaptér není v zásuvce...
Tak to už jsou skoro všechny info, které můžu jako laik poskytnout. :)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Za tohoto stavu na nic nečekej a jdi vesele reklamovat, adaptér je vyloučen, zůstává výrobní vada, která se právě projevila bud v baterii, nebo v nabíjecím obvodu NTB a to vše za předpokladu, že NTB neupadl.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.