Chybové hlášení

Mám hru která se musí z části nainstalovat Tato hra mi perfektně fungovala ale teď při pokusu o spuťění se objeví jen hláška o tom že chybí 3MB virtuální paměti.Počítač jsem přeinstaloval.Díky předem za radu co s tím

----------------------------------> použijte tlačítko odpovědět, nevpisujte to do jednoho okna
Díky za rychlou odpověď a radu,ale nastavením virtuální paměti se nic nezmněnilo.Mám 1Gb RAM,256 MB grafiku a 60GB disk a ten je zaplněn jen z jedné třetiny.Objevuje se tato hláška:This program reguires at least 3MB of free virtual memory to run.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ach ano, něco podobného se tu již někde řešilo.
Toto není takový problém. Záleží jen na dvou věcech:
1/ Kolik máte operační paměť nyní
2/ Dostatečně místo na disku.

Uvedu vám zde příklady, abych to zbytečně nezdržoval.
Celé určení velikosti paměti je vlastně jen matematickou operací. Přesněji určeno -> Minimální velikost stránkovací souboru je 1,5 násobek skutečné paměti ram a maximální velikost je jejím trojnásobkem. To v praxi znamená:
PC: 512 MB RAM
Počáteční velikost: 768
Největší velikost: 1536

PC: 256 MB RAM
Počáteční velikost: 384
Největší velikost: 768

Snad jsem se trefil se svým příkladem i do tvého pc. Jinak tyto hodnoty se štelují: Tento počítač -> Upřesnit -> Nastavení (úplně první) -> Upřesnit -> Změnit -> Vlastní velikost (již na této kartě) a údaje zadejte dle toho, co jsem vám řekl ...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

POUŽIJTE PROSÍM TLAČÍTKO ODPOVĚDĚT. NEVPISUJTE TO DO JEDNOHO OKNA.

Ještě k tomu nastavení, ono u 1 GB je to trochu jinak.
Jděte znovu do toho nastavení, označte jednotku, vlastní velikost, dejte minimální 384 a maximální 3072, klikněte na nastavit a pak na ok. Nyní restartujte pc a zkuste hru znovu spustit …
Pokud to nezabere, tak to asi vypadá na chybku v nějaké knihovně. Zkusil jste si hru přeinstalovat?

Obrázek uživatele Lada

Udělal jsem všechno dle vaší rady a problém s chybovou hláškou se vyřešil.Díky moc.Ale po zadání spustit hru to vypadá jako když už,už chce hra najet ale obrazovka jen zčerná a dále se nic neděje.kdyby se dal i tento problém vyřešit moc by mi to pomohlo od nedočkavých vnoučat.Dík Lada.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

To se to tedy asi moc nevyřešilo :D

Ale možná bude nějaký problém v nastavení. Něco okolo rozlišení, použití detailů, nebo tak. Není tam nějaké nastavení? A co CD, je přítomno, když je potřeba ke hře? A pracuje nějakým způsobem, nebo CD/DVD romka vůbec nepracuje? A monitor se jakoby vypne, taková cvaknutí" nebo hra se prostě nespustí vůbec ...
Většinou to ale bývá právě v tom nastavení detailů atd.

Obrázek uživatele Lada

Hra se spouští z CD,to vše funguje.monitor se nevypne jen po zadání příkazu spustit to vypadá jako že hra se spustila-monitor ztmavne a nic dál se neděje.Dokonce jedenkrát po delší době hra fungovala.Mám novou grafickou kartu N.Vidia-G-Force6 6200 256MB..Snad jestli to není v ovladačích i když i ty jsem aktualizoval.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

A koukám, že máte stejnou grafickou kartu jako já ... :-)
Když jsme tedy u těch ovladačů, jakou máte verzi tedy? Pokud možno DNA - force ... Doporučuji si ke kontrole těchto údajů stáhnout everesta, je výborný. Najděte si jej například na stahuj.cz. (U nás bohužel zatím download sekce ještě ve stádiu vývoje.) Grafickou kartu v něm najdete v Hardware -> Zařízení Windows -> Grafická karta ...

A co verze DirectXu, také zjistíte v everestu ...

Obrázek uživatele Lada

Everest mám a proto že nejsem žádný odborník jen jsem skopíroval údaje o grafické kartě.nainstaloval jsem directx 9.Ale hra nechce naskočit.

Vlastnosti zařízení:
Popis zařízení NVIDIA GeForce 6200
Datum ovladače 19.4.2007
Verze ovladače 6.14.10.9424
Poskytovatel ovladače NVIDIA
INF-soubor oem7.inf
ID hardvéru PCI\VEN_10DE&DEV_0221&SUBSYS_00000000&REV_A1
Informace o umístění Sběrnice PCI 1, zařízení 0, funkce 0
PCI-zařízení nVIDIA GeForce 6200 AGP Video Adapter

Zdroje zařízení:
IRQ 16
Paměť 000A0000-000BFFFF
Paměť D0000000-DFFFFFFF
Paměť E4000000-E4FFFFFF
Paměť E5000000-E5FFFFFF
Port 03B0-03BB
Port 03C0-03DF

Obrázek uživatele Honza

Zeptal bych se a co to je za hru ? :)) , jinak k tomu directu existuje i 10 ktera by měla byt dostupna formou zaplat od microsoftu přes update ( to určitě nevim) ale da se sehnat téměř kdekoliv. Zkusil bych nainstalovat 10 co to bude delat

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Honza wrote:
Zeptal bych se a co to je za hru ? :)) , jinak k tomu directu existuje i 10 ktera by měla byt dostupna formou zaplat od microsoftu přes update ( to určitě nevim) ale da se sehnat téměř kdekoliv. Zkusil bych nainstalovat 10 co to bude delat

DX 10 je spíš dobrá až pro Vistu. Nezdá se mi rozumné jí cpát na XP. Využití by asi nebylo 100%.

Lada wrote:
nainstaloval jsem directx 9.

Je to directX 9.0c ? Ten je nejlepší ...

K té Ge-force ...
Ovladače máte sice aktuální, ale nějak tam nevidím informace o DNA Force. Patří k těmhle kartám jako střecha k domu. Zkuste si je raději nainstalovat ..
http://www.stahuj.cz/ovladace/dnaforce/?g[hledano]=DNA%20Force&g[oz]=2.2.8185

Obrázek uživatele Lada

Jak už jsem napsal,nejsem žádný odborník a ani neví co to je DNA ke kartě.Ale dle návodu jsem toto nainstaloval.Bohužel na chod PC to nemá žádný vliv.Hra je original koupená-Velká pátrací hra ŠPION strašidelný dům.Hra se spustí tak že se část nainstaluje do PC a potom se spustí tak že po vložení cdéčka se objeví úvadní stánka s nápisem spustit.Tato hra chodila perfektně.

Obrázek uživatele Honza

A co takhle odinstalovat hru a znova nainstalovat, dělají Vám to i ostatní hry nebo jen tato?

Obrázek uživatele Lada

Hru jsem už několikrát zkoušel, odinstaloval a znovu instaloval.Ještě u jedné starší hry se mi nezorazuje promítaný film ale ostatnívěci z toho CD včetně zvuku fungují.U tohoto CD když jej rozbalím tak soubor filmů má příponu AV ale ne AVI.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, to je v pořádku ... Koncovka videosekvence použitá ve hře.
Ovšem vzpomínám, že jsem měl jednou podobný problém u Call of Duty. Též se mi nespustila videosekvence, ale bylo to jen těma ovladačema DNA force, které jsem si stáhl a nové kodeky pro video.

http://www.stahuj.cz/multimedia/kodeky/mega-codec-pack/?g[hledano]=k-lite%20mega%20codec%20pack&g[oz]=3.3.0

To by bylo tedy asi k té druhé hře, ale ještě ohledně té první; nemá hra ještě před svým spuštěním nějakou nabídku v jakém rozlišení a v jaké kvalitě se má spustit? Někdy postačí si s tím trochu pohrát ...

Obrázek uživatele Lada

Žádné nastavení u té hry není.Ale je možné ji spustit dvakrát.takže jsou na sobě dvě aplikace a když použiji Esc tak tím zruším jednu s těch aplikací a ta druhá se mi rozjede.Takže takovým způsobem se dá hra spustit.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Jak to myslíte ty dvě aplikace? T dáte spustit hru a ona se spustí dvakrát a když tu jednu zavřete, tak ta hra prostě jde spustit? Kouknu se, jestli se o této hře někde něco nepíše.

Obrázek uživatele Lada

No jde to. Když vložím cd do mechaniky tak se otevře hra s nabídkou -spustit nebo zrušit. Když hru spustím zůstane monitor černý.A tak můžu s cd vyjet z mechaniky a znovu vrátit do mechaniky a tak jej znovu spustit na již spuštěnou aplikaci.To se dá dělat stále dokola.Esc z každé té aplikace zase vyjede.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.