zpomalení HD na W7

Mám takový nepříjemný problém. Měl jsem notebook cca. 5 měsíců, pak umřel HD a tak mi tam v servisu hodili uplně novej... jenže oproti předchozímu je to šíleně pomalý, např. kopírování dat z DVD nebo rozbalování něco z Power ISO trvá i 10x déle než předtím. Obrátil jsem se s timto na servis, kde mi řekli,že problém může být v tom že HD neni aktualizovaný. Mohu já sám nějak aktualizovat HD aniž bych musel být měsíc bez notesu? Díky za odpověď

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, pochopil jsem správně, že NTB je v záruce. Asi tě stejně nemine ho do servisu odnést. Rozebráním a zkouškou jiného HDD ztratíš záruku. Diagnostikou zjistíš jen jestli se chová tak jak má, nebo není li na něm nějaký jiný problém. Můžeš vyzkoušet nějaký diagnostický program, jako např. tento http://www.slunecnice.cz/sw/hdd-scan/ po pravé straně je okno rychlosti přenšených dat, tak jestli to odpovídá rychlosti disku, jaký ti tam dali. Nebo kouknout ve správě disků na to jak na tom je.

Obrázek uživatele Dzura

pustil jsem na to HD tune a ten přímo žádnou chybu nenašel, ale prostě ten HD je šíleně zpomelený, takže asi fakt ten servis budu muset využít no...

Obrázek uživatele Michal Čížek

Předpokládám, že systém instalovali na nový HDD také v servisu, než to tam odneseš, můžeš se pokusit ještě jednou a sám o instalaci čistého systému, pak budeš mít jasno, že to je opravdu HW problém. Osobně jsem neslyšel o nějaké aktualizaci HDD, nedokážu si představit co pod tím pojmem v servisu zamýšleli, snad jen aktualizace firmware, což je pro běžného uživatele to samé jako výměna převodovky v autě, ale že by to mělo mít vliv na rychlost?

Obrázek uživatele Dzura

právě jednou mi to vrátili ze servisu že na žádnou závadu nepřišli při testech, což je pravda, taky na žádný nemůžu přijít, ale pak se mi podařilo natočit ty záseky a pazvuky co to vydává, atak jsem to vzal do svých rukou a po pár výměnách emailu s reklamačním střediskem jsem narazil na ochotnýho pracovníka který se tim začal zabývat a že to s největší pravděpodobností vyřeší buď ta aktualizace FW, nebo kdyby to nepomohlo tak nový HD... a právě než abych měsíc neměl notes, tak jsem chtěl zkustit jestli to nemůžu aktualizovat ten FW sám... ale necham to tedy na odbornících než abych pak ztratil všechny data :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

každopádně si zazálohuj data, aktualizaci firmware HDD jsem sice nikdy nedělal, ale myslím si že po provedené aktualizaci bude lepší, né-li potřeba formát disku, každopádně bych se na to připravil, přece jenom je to operace s uložištěm. NTB jsi dával do značkového servisu? Zkontroluj si co ti to tam dali za disk, jestli se shoduje s výrobcem disku původního, je také možné, že ti akorát zprovoznili ten původní disk a stále má na svojí elektronice nějakou vadu, která se projevuje tímto způsobem. Jak se projevovaly záseky a pazvuky? to jsou zvuky přímo z toho HDD?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

po pravdě, aktualizovat firmware je špatný nápad - pokud se ti to nepovede, tak ti nikdo neuzná reklamaci, protože jsi do toho "hrabal".. a ono je docela šance, že se ti to nepovede :)) raději jim to nech, je to jejich starost, o to se ti prodlužuje záruční doba :))

Obrázek uživatele Dzura

poprvé jsem dal NTB do značkového servisu, pak mi přišla zpráva že HDD byl vyměněn a tenhle nový právě dělá ty pazvuky a záseky, tim že začne křupat, nebo např. jako by někdo jezdil kamínkem po skle a podobné zvuky... tak jsem to dal také do značkového servisu, ale tam na žádnou chybu nepřišli... hold to tam pošlu ještě jednou a k tomu přiložim tu výměnů emailů s tim "servismanem" a už by jim mělo být jasný co s tim je... ten HDD předtim byl maximálně potichý a tenhle je oproti tomu strašně "ukecaný" až otravný

Obrázek uživatele Michal Čížek

ono jim to skřípalo jak písek v motoru a řekli závada nenalezena? :D no tak určo udělej zálohu, aspon toho nejdůležitějšího a pošli jim to z5, přes nějaký ten diagnostický program si zjisti všechno o tom disku, výrobce a SN: atd. A trvej na výměně disku, pak si zkontroluj jestli tam opravdu strčili novej. Popsal jsi to krásně :D jako bys dal do servisu auto s vadou motoru, oni ti tam dali jinej vadnej a pak ti řekli umej okna abys viděl že třeba jedeš, ale tak tiše :D

Obrázek uživatele Dzura

no ty se směješ, ale já myslel že ten NTB omlávim někomu o hlavu když mi na prodejně řekli, že žádnou závadu nenašli a já přijdu domů zapnu ho a ono to začalo dělat zase to samé... to bych vraždil v tu chvíli, ale ještě že se mi poveldo natočit to video, jinak by mi snad ani nevěřili, ikdy já to poznbaam nejlíp když s im NTB pracuju každý den... jaký program použít pro zjištění informací o tom disku?

Obrázek uživatele Michal Čížek

http://www.pcporadenstvi.cz/everest-home-edition
sekce nosiče dat / logické mechaniky a smart

Obrázek uživatele Dzura

super díky


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.