Problém s instalací Win 7

Zdravím,

mám již nějaký čas Dell Inspiron 1318 a na něm systém Win 7. Vše běhalo v pořádku až dnes jsem spustil jeden program a najednou se mi NTB vypnul.
Po spuštění mi naběhl normálně bios ale už se neobjevilo bootování.
Jen kurzor.
Tak jsem si vzal DVD s Win 7 a chtěl NTB přeinstalovat. Jenže najednou nebyly ani ovladače na DVD mechaniku, tak jsem si vytvořil pomocí prográmku Wintoflash bootovací usb flash disk s win7, jenže zádrhel
Ani se mi neobjevila oblíbená hláška: Stiskněte tlačítko pro spuštění instalace.
Vložil jsem tedy znovu instalační DVD s Win7 a spustil instalaci, až se mě to zeptalo zda-li nemám nějaký bootovací USB disk. Tak jsem ho připojil a stejně to nejede, nemá to ovladače. Přidal jsem si na bootovací disk ovladače pro Dell inspiron Conexant D400 External USB Modem Driver. A stále nic.

Co s tím prosím moc moc o radu. Chtěl jsem se na disk dostat přes Lan abych tam ovladače doinstaloval, ale i když mám lan povolené v biosu tak se na disk nedostanu.

A hlavně jsem se koukal v příkazovém řádku že mám tam dvě jednotky X (což je bootovací disk) a C: a dohromady mají oba disky 59mb což je oproti 320gb trošku doost málo.

Nevíte Co s tím mám dělat?

Děkuji předem

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj koukám, že do BIOSU se dostaneš, zkontroluj tam, jestli je vidět disk. Pokud ano, přes QuickBoot běžně F8,F9, nabootuj z CD, nebo flešky.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Právě že jsem se snažil dostat někam jinam než do Biosu, ale klasické F8 mi nepomohlo bohužel. Zkusím ještě F9
Dík

EDIT by TOBiAS: citace posldního příspěvku postrádá smysl, viz pravidla pro vkládání příspěvků

Obrázek uživatele Michal Čížek

při startu biosu to někdy bývá napsáno na obrazovce, nebo jestli máš manual, koukni na QuickBoot do manualu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak mě napadl snad další nápad, zakoupil jsem řadič ze SATA na USB :) tak se alespoň dostanu na disk :) pokud bude funkční :)

EDIT by TOBiAS: citace posldního příspěvku postrádá smysl, viz pravidla pro vkládání příspěvků

Obrázek uživatele Michal Čížek

A jak to vypadá v tom biosu? je tam ten disk vidět? pokud ano, ale nejde ti spustit instalace, tak v tom NTB je disk SATA, jestli ho umíš vyndat, tak ho připoj do normálního PC, kde můžeš provést naformátování i rozdělení disku, nebo přímo instalaci systému. Myslím, že po 2 restartu už disk vloženej z5 do NTB, dokončí instalaci hardware NTB.
Zkus quickboot F8 až F12

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak v biosu mi to hlásí primárně disk 320gb ale název a pod není takže ho bios ani nevidí. Ani to disk nenabootuje. Tak jsem vyzkoušel připojit satový disk přes satový řadič na usb a disk se ani pořádně nerozjel. Jenom se vždy na 1sec snaží roztočit a hned opět zastaví.. tak to vypadá že odešel hdd co vy na to? Ovladače na satový řadič se nainstalovaly správně a dál se nic nedělo. Disk se stále snaží rozjet a nic. Zkoušel jsem to na dvou ntb.

EDIT by TOBiAS: citace posldního příspěvku postrádá smysl, viz pravidla pro vkládání příspěvků

Obrázek uživatele Michal Čížek

vypadá to na mrtvej HDD, v normal PC nemáš možnost připojení? bude to ale zřejmě stejný výsledek, Elektronika disku bude dobrá, proto ho bios detekuje, vadnej bude motůrek, nebo jeho řídící elektronika.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bohužel nemám možnost připojit přímo v pevném PC. Myslím si to samé. A co říkáte na tento hdd: http://www.alza.cz/western-digital-2-5-d102377.htm

Jen stále nedokážu pochopit jak spuštení jednoho programu mi může ve chvíli odrovnat HDD :)

EDIT by TOBiAS: úprava odkazu (systém utvoří odkaz automaticky, není potřeba jej vkládat do CODE) & citace posldního příspěvku postrádá smysl, viz pravidla pro vkládání příspěvků

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

a nebo tenhle:
http://www.alza.cz/western-digital-2-5-scorpio-av-500gb-32mb-cache-d1644...

akorát raději dotaz. i když se disk připojuje přes rozhraní sata 2 tak bude fungovat normálně i na sata 1?

EDIT by TOBiAS: oprava odkazu podruhé

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak WD určitě, ale proč vzít ten nebo ten by ti řekl Tobias, až se tu objeví, určo ti vybere, vyzná se vtom účelově daleko víc než já.
Proč odešel mohla být náhoda, mohlo to být způsobeno i tím, jak začal víc pracovat ten disk při spouštění programu, neuneslo to tu zátěž, třeba to byla výrobní vada, která se právě projevila, může to být následek třeba i dávného nešetrného zacházení s NTB. Nebyly nějaké náznaky, např. zpomalování systému, občasný svévolný restart, zamrzání. Ikdyž příznaky mohou ukazovat i na jiné věci, ted už víš proč se děli.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Právě že žádné příznaky nebyly, akorát mi přišlo že v poslední době více topí při vyšší zátěži, ale k přehřívání nedocházelo.

tak dík moc za rady

EDIT by TOBiAS: citace posldního příspěvku postrádá smysl, viz pravidla pro vkládání příspěvků - toto je poslední výzva, pak toto téma smažu, protože opakovaně absolutně ignoruješ, pravidla :?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych určitě vzal ten druhý, má větší cache a bude mnohem rychleji vyhledávat a i celková práce s diskem bude rychlejší..

ovšem spíš bych pohledal po SataI verzi, ano, fungovat bude, ale jeho parametry budou degradovány na úroveň SataI.. ale v tomto případě je to asi jedno, protože ani tenhle SataII disk není svými parametry lepší, než nejlepší SataI disk.. takže proč ne :)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Dost mě zaráží hned ten první příspěvek.. Hodně bych se divil, kdyby instalačka Windows 7 neměla ovladače na mechaniku, kterou má Dell.. Jak by tam koneckonců ten systém nainstalovali? Přes USB nebo LAN těžko..

Ještě než hodíte celý disk do žita:
Zkuste ten disk naformátovat přes nějaký bootovatelný operační systém s formátovacím programem (Acronis Disk Director Suite, Duper fDisk, GParted Live CD).. Pokud na něm jsou data, tak provést zálohu zase přes nějaký externí systém..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.