Zelený obdélník a vedle něj Ñ při spuštění počítače

Zdravím, už dvakrát se mě stala jedna taková věc - když jsem zapnul PC, tak mi na černé obrazovce uprostřed vyskočil zelený obdélník a vedle něj toto písmeno Ñ. Počítač na nic nereagoval, spustil jsem ho jen tlačítkem reset. Chtěl bych se teda zeptat, co to je a proč se mi to už dvakrát stalo.
A ještě jedna otázečka - když mám zaplý PC, tak je teď v posledních dnech slyšet u zdroje zevnitř takové "praskání, jako kdyby el. proud", také mě to začalo dělat z ničeho nic. Počítač mám teprve půl roku, kabel ke zdroji také originál. To "praskání" za chvíli sice přestane, ale za chvíli to začne znovu. Bojím se, aby mi nevyhořel vnitřek. Díky za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

máš možnost to písmeno a tabulku vyfotit?

co je uvnitř za zdroj? nějaký Eurocase nebo LCpower? vyhodit ho :))

Obrázek uživatele sahig

Jo, vyfotit bych to mohl mobilem, až se mě to zase stane.
Zdroj mám FORTRON (!!!!!) 550W, AX550-60APN.
Je na něj záruka 2 roky od koupě, takže vyměnit by to jít mohlo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud jsi si jistý, že zvuky pochází od zdroje, tak bych ho neváhal vyměnit.. jeho disfunkce by mohla být taktéž původcem tvého problému..

Obrázek uživatele sahig

Jistý si jsem, ten zvuk vycházel pokaždé odtamtud. I když můžu zkusit oddělat boční stěnu skříně a podívat (poslouchat to) se na to zblízka.
Čím dřív, tím líp - kdyby přeskočila jiskra, tak to chytne a to by byl konec...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ani ne tak chytne a jiskra, ale spíš přepětí - na tohle je křemík citlivej - pokud do něj místo 12V bude zdroj pumpovat střídavě 11 a 13V (přeháním) tak to jednou prostě chcípne, případně zasmrdí a chcípne.. a jelikož je na zdroj připojeno absolutně všecko, může chcípnout absolutně všecko.. :o


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.