XP-Vista32bit 64bit

Zdravím,stavím počítač s procesorem AMD X3 8650.Ram DDR2 2x2GB. Momentálně mám Windows XP home.Rozhoduji se ale jaký OS použít na nový PC,pro využití výkonu.Umí windows sám o sobě pracovat se třemi jádry?

Obrázek uživatele TheALuminium

Ani XP ani Vista neumí pořádně využít 3 jádra. To budou umět až Windows 7. Jestli ale chcete vybírat mezi 32-bit OS nebo 64-bit tak prohledejte poradnu. Už se to tu řešilo několikrát a ve zkratce - stále je lepší 32-bit OS.

Obrázek uživatele Felix487

a nakolik dokážou ten procesor využít 32bitový a 64 bitový?Takže nejspíš zatím vydržet s XPčkama?A v budoucnu koupit ty w7?

Obrázek uživatele TheALuminium

Přesně tak ... jak moc ho využívají to fakt nevím. Co vím je to, že Visty dokáží solidně zpracovat dva thready (vlákna) najednou, ale na více nejsou programované. Takže už pak záleží na tom, jak si aplikace bude rozdělovat.

Obrázek uživatele rejnock

popravde je jedno zdali dve nebo tri jadra,nebo dokonce 6 jader ..win xp s tim umi pracovat ale ne zdaleka optimalne.Visty jsou na tom o neco lepe ale taky to neni tak dokonale jak by mohlo.V soucasne dobe se spis vyplati pockat si opravdu na ty sedmicky ..Popripade je zkusit aspon v RC verzi.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.