Nejdou přeinstalovat WIN98

Nastal mně problém, který se mi nikdy v minulosti nestal,: Po zformátování HDD a zahájení instalace WIN98 , tedy lépe řečeno ve fázi kontroly volného místa na disku, se objeví tato hláška :

SUWIN caused a General protection Fault in module SETUPX.DLL at 0007:0016.

Nevíte někdo co to je ??? V minulosti jsem si WIN98 po zformátování HDD přeinstalovával bezproblémů.

Obrázek uživatele TheALuminium

Není škráblé CD, nebo nějakým jiným způsobem poškozené? Případně jestli nemá mechanika zanesenou čočku.

Obrázek uživatele rezn

Vyloučit se to nedá, ale právě z tohoto CD jsem je instaloval v posledních letech snad třikrát, ten computer má dvě mechaniky, zítra zkusím tu druhou, jestli není něco tady špatně.

Obrázek uživatele rezn

Tak CD-čkem ani mechanikou to není, zkusil jsem kolegovo WIN98 - je to totéž, zkusil jsem druho mechaniku-a stále totéž.
Jen krátce zrekapituluju:
HDD je zformátovaný - (již asi po čtvrté)
spustím PC spouštěcí disketou 98, vyberu "s podporou CD" a spustí se instalační program - hned v úvodu při zjišťování instalovaných součástí popř.někdy při výběru adresáře, kam se budou WIN98 instalovat se objeví ta hláška SUWIN s nějakým dovětkem (pokaždé je jiný-jednou je to jak je napsáno nahoře, podruhé je text odlišný - ale pokaždé se instalace v tomto bodě kousne popř spadne zase na disk F: WIN98\setup

Něco vytrvale brání okna nainstalovat, na netu jsem našel na toto téma různé diskuze, ale nalezená řešení nefungují.Zatím jsem zkusil toto:
Jiné instalační CD
jinou mechaniku
vyndat přes noc baterii Biosu
program spustit příkazem "setupcor"

nic nezabralo, nevíte někdo, co v takovém případě dělat ? není to něco v SETUPU? nějaká antivirová ochrana Biosu nebo něco podobného ? Musí to souviset s tím compem, na svém a na ostatních mých kolegů se mně to nikdy dosud nestalo, instalace proběhla vždy naprosto hladce.

Obrázek uživatele dareback

V prvním příspěvku píšete, že to spadne při kontrole disku. Co zkusit instalovat s přepínačem IS, tedy SETUPCOR.EXE /IS což vynechá kontrolu disku

Obrázek uživatele rezn

Tak bohužel ani různé variace příkazu setupcor s rozmanitými parametry nepomohly......
edit : pardon - přepínači...

Obrázek uživatele rezn

jedna hodně laická otázka v souvislosti s výše uvedeným - co vlastně zůstane v PC po zformátování HDD ? Jen Bios ? Nebo něco na HDD zůstane z původní instalace ? Moc se omlouvám za tyto dotazy , ale když zadám do vyhledávače registry, tak mně vypadne jen registrace motorových vozidel a registry svazků bývalé STB.... :))

Obrázek uživatele TheALuminium

Na HDD nezůstane v podstatě nic. Všechna data dostanou velikost 1kb a zůstane jim pouze malá informační část a tyto data jsou v určité alokační jednotce HDD uchovaná. Dokud někdo neudělá kompletní povrchový formát HDD. Což dělají jenom specializované SW, nebo dokonce i HW. K té instalaci nějak nevím, jedině mě napadá, že by HDD odešel do křemíkového nebe ...

Obrázek uživatele rezn

Taky mně to napadlo, a ještě jsem se někde mezitím dočetl, že by to mohla způsobovat vadná ramka, co myslíte ? Zkusím to nechat prověřit , asi skutečně něco odešlo.
edit: Zajímavý je , že při instalaci se spustí scandisk, a ten pokaždý hlásí, že nenašel na disku žádné vady.....

Obrázek uživatele TheALuminium

Ten scandisk není všemocný, ale zkuste ty ramky -> http://www.pcporadenstvi.cz/memtest-86

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Určitě vyzkoušejte ty ramky.

Ještě nám prozraďte - máte na disku nějaké partions? A jaký diskový formát máte - FAT, FAT32 nebo snad NTFS?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.