Windows 7 a mizející dvd mechanika

Zdravím, mám na svém notebooku dvd mechaniku tsstcorp TS-L632D, mechanika mi vždycky zničeho nic zmizí z Tento počítač. Nejde mi vypalovat a i instalace programů, které jsou na více dvd je problém. Přitom pokud má zrovna chvilku, tak média v pořádku načítá (např. film na dvd). Předtím v XP i Vistě mechanika fungovala.

Zkoušel jsem ji odebrat ze správce zařízení, proběhne instalace ovladačů, napíše, že je vše ok, ale nepomohlo.

Na webu microsoftu jsem se dozvěděl, že by chyba mohla být způsobena funkcí ALPM (Adaptive Link Power Management), kdy se po 100ms zařízení uvádí do režimu spánku.

Jenže jejich návod na opravu pomocí příkazového řádku nezabírá, vždy mi to po zadání příkazu napíše, že nemám platné parametry (přitom opsané to mám dobře, že bych používal špatnou pomlčku či nějaký podobný banální problém?). Nějaký nápad jak jinak tuto funkci vypnout nebo nějaké jiné řešení problému?

Odkaz na stránku microsoftu zde:

http://support.microsoft.com/kb/975270/cs

Obrázek uživatele tatik

Jsem trošku zagooglil a nestačil jsem koukat. Spousta problémů s touto mechanikou. Předpokládám, že notebook je v záruce, reklamoval bych jej. Co se týká čárky, špatnou asi psát nebudete. Osobně bych zkusil kopírovat/vložit. Na Vámi zmiňovaných stránkách Microsoftu je uvedena i kontrola firmware.

Obrázek uživatele Drmik

Notebook už bohužel v záruce není, pouze jsem si pořídil nový Windows. Ona to nejspíše vada mechaniky jako takové nebude, takže bych stejně neuspěl. A co se týče firmwaru, tak na oficiálních stránkách jsem nenašel absolutně nic (snad nejneužitečnější stránky co jsem kdy viděl) a to kopírování bohužel v příkazovém řádku nefunguje.

Obrázek uživatele tatik

Ad firmware : záleží, jakou máte značku notebooku. Jinak Vás upozorňuji na skutečnost, že přehráním firmware nemusí být dosaženo požadovaného výsledku. To bych viděl jako poslední pokus.
Ad kopírování : pokud použijete příkazový řádek, kopírovat nejde. Zkuste použít např. Total Commander. Nevyskakuje nějaká hláška? Je možné, že se ve změti znaků uklepnete. Určitě bych zkusil ještě jednou tuto možnost.
Ad reklamace : pokud by byl notebook v záruce, je to důvod k reklamaci (samozřejmě by musel být notebook i s W7). Koupil jste si jej s mechanikou, která nefunguje. Je to jako auto, které někdy jede, jindy ne.

Obrázek uživatele Drmik

Notebook mám od firmy VBI, dělají notebooky na míru. Původně jsem měl Vistu Ultimate, poté jsem se vrátil zpět k XP a v obou systémech mechanika fungovala na jedničku. Až ted po přechodu na W7 Ultimate dělá problémy. Reklamace je tedy pasé, nejen, že je už po záruce, ale ani systém nemám od nich.

Ten firmware zkusím ještě pohledat, zatím jsem neměl štěstí.

Co se týče toho Total Commanderu, můžete mi poradit jak to v něm mám udělat? Chápu to dobře, že by tam mělo jít používat kopírovat/vložit?

A k té hlášce, windows jako takové nehlásí nic, mechanika prostě zmizí. Ale pokud zadám jakýkoli z těch příkazů do příkazového řádku napíše mi to:

"Není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru"

snad tady by mohl být zakopaný pes, myslím, že to ten příkaz vůbec nevezme.

Obrázek uživatele Drmik

Tak tohle se může stát snad jen ve Windows. :D Nainstaloval jsem nový ovladač na Wifi a nejenom, že se mi vyřešil problém s dvd mechanikou (právě jsem zkusmo vypálil 3 DVD+RW), ale ve správci zařízení mi pořád visel jeden výkřičníku u "neznámé zařízení" a ten už také zmizel. Možná to mělo nějakou prapodivnou souvislost.

Takže pro všechny, kteří by měli stejný problém jako já tento ovladač je zde:

Pro uplnost moje konfigurace:

FL90v1
CPU: Core 2 Duo T7300 2.0GHz
GPU: GeForce 8600m 256MB
HDD: Seagate momentus 200GB 7200rpm
ODD: TSSTcorp TS-L632D
Wifi: Intel 4965agn

Děkuji všem za ochotu pomoci. VYŘEŠENO.

Obrázek uživatele tatik

Mechanika a wifi? :-x
Jen pro úplnost. Pokud zadáte příkaz (tady powercfg.exe), musíte mít nastavenu cestu v proměnné PATH, nebo mít nastaven adresář v příkazovém řádku.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.