windows 7 - chybí klíč k přeinstalování

Dobrý den,
minulý týden jsem si koupil HP Probook 4530s s předinstalovaným W7 Home Premium. Bohužel se mi nikde nepodařilo najít kód, který bych mohl použít při případném přeinstalování Windows (není ani na spodní části ntb, jak to má např. brácha). V balení nebylo ani CD s Windowsem. Můžete mi poradit, kde mám ten klíč sehnat, případně jestli ho k reinstalu vůbec potřebuju?
Děkuji za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Potřebuješ... Prodejce PC/NTB je povinnen u OEM (přednainstalovaného) systému přilepit štítek "CoA" s klíčem na daný produkt.. Pokud tak není, je to nezákonné jednání.. Jednoznačně reklamuj, resp ho kontaktuj, ať ti dodá potřebné věci..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pokud máš systém funkční dá se zjistit tímto http://www.slunecnice.cz/sw/produkey/
Každopádně štítek musíš dostat při zakoupení NTB a to nalepený, nebo musí být v balení, jestli je NTB dodáván s OS. To že v balení není placka s instalačkou W7, neni až tak neobvyklé, každopádně jsem se už setkal stím, že u HP produktů není v dodávce cd s driverama ani recovery placka. Ta se dá nyní vyrobit na tvém NTB.
Určitě se o COA štítek zajímej, u případného prodeje NTB ho budeš jinak muset prezentovat jako bez OS, tím i za menší peníze a to v tom lepšim případě.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tím štítkem myslíte takový ten malý modrý s nápisem Windows 7? Pokud ano, tak ten tam samozřejmě mám. Nebo máte na mysli štítek s kódem? (ten nemám).

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jinak děkuju za ten odkaz, product key jsem našel. Má teda ještě cenu kontaktovat prodejce?

Obrázek uživatele Michal Čížek

určitě má, pokud NTB prodal s OS, tak jsi platil i za licenci OS, právě za ten produkt key, to je to číslo za které jsi zaplatil a které aktivuje windows, bez něj neprokážeš legálnost OS, pokud by se někde něco stalo a při prodeji NTB ti nikdo nebude věřit, že jsi to neukradl, takže cena NTB bez OS je menší. Bud at ti vrátí peníze za licenci a koupíš si jinde jinou, nebo at to dá do pořádku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano... Samotný key ti pro aktivaci (pro tvou osobu) stačí, ale bez CoA jednak nikomu nedokážeš, že je legální, ale ani sám nemůžeš vědět, jestli je legální, nebo jsi jediný, kdo ho používá.. Třeba ani není legální a jednoho krásného dne po jedné krásné aktualizaci ti zčerná monitor "pravděpodobně jste se stali obětí softwarové kriminality"....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak vám děkuju za rady.
Štítek jsem po dlouhém hledání našel pod krytem na baterii:-) Asi to tak je proto, aby se časem neošoupal.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To je určitě velmi dobrý nápad :-) Můj XP štítek už je jen šedivohnědý kus papírku se žlábkem v místě, kde kdysi býval hliníkový holografický proužek :D

Takže můžeme téma uzavřít, což? :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.