Win 10, nefunkční 5.1

Zdravíčko :) Několik dní mám Win 10 ve svém několikaletém PC. (provedena ,,čistá,, instalace) při konfiguraci zvuku jsem zvolil 5.1, dal test, všech 5 reproduktorů i Subwoofer se ozvalo. Problém je ale při pouštění čehokoli jiného. Youtube hraje pouze na 2 reproduktory bez Sub, to samé muzika i filmy. Jen 1 film v nejvyšší kvalitě hrál na všechny reproduktory. Zkoušel jsem asi vše co jsem našel an internetu (kvalita zvuku na 16 bitů, disable all enhacements, nejnovější ovladče, staré ovladače, ovladače přímo od Win...) Nic z toho nevyřešilo můj problém. Když vrátím systém zpět na Win 7, vše funguje bez problémů. Prosím zachrante mě od koupi nové zvukovky :) 8-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zdravím, na W7 je zvuk vpořádku a na W10 teda neni jak je v popisu. Ovladač zvukovky je nainstalován jak? pouze tím co dodala instalace W10, nebo přímo stažený ovladač pro W10 pro tuto zvukovku?

Obrázek uživatele czfox

Ovladač je v tuto chvíli nejaktuálnější pro Via HD na win 10. Každopádně zkoušel jsemi ty od Win 10, dokonce i ovladače, které mi na Win 7 fungovali. Pokaždé to končí tím, že při testu funguje všech 6, jinak jen 2

Obrázek uživatele Michal Čížek

co je to konkrétně za zvukovku? je nainstalován přímo podpůrný prográmek pr ozvukovku, teda pokud existuje

Obrázek uživatele czfox

Zvukovka je to integrovaná z desky Asus M4A77TD a je to nějaká VIA HD, ano je nainstalovaný přímo ovladač Via HD

Obrázek uživatele Michal Čížek

to bude oříšek, ovladač asi bude muset být napsán přímo pro W10, nebo nezkoušel jsi ovladač na W8 a W7?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.