Visty na XP (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, mám nové PC s OS Vista Home Ed. ale nejsem s nima spokojen, může mi někdo dát návod, jak je můžu smazat a nainstalovat OS XPčka ?

díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

skopíruj potřebná data a naformátuj disk při instalaci XP nabootovánim z CD..

Obrázek uživatele carreaum

Jenže při restartu mi bohužel cdčko nenaskočí, nenačte ho to :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zvol manuální boot mačkáním F8 nebo sousedních F kláves..

Obrázek uživatele carreaum

Bohužel naskočil jen rozšířený režim :(

To snad není možný, že člověk se těch Vist nezbaví :o

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ale musíš ještě před zahájením bootu win!
při zapnutí kompa se ti objeví výpis HW a pár dat, tzv POST.. nic nepokazíč opkud budeš F8 (nebo zkus i jiný) mačkat hned od zapnutí kompa.. případně v BIOSu bys musel přehodit boot device priority na CD na první místo a po resetu hned spátky na první disk..

Obrázek uživatele carreaum

Zkoušel jsem F6 i F8, u F6 naskočil režim spuštění,buď spustit Visty nebo kontrola paměti.

U F8 je rozšířený režim

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus kompletně všchny funkční klávesy.. když nabíhá BIOS, tak je tam Del to enter setup a pak něco to boot setup.. to je to kam se potřebuješ dostat ;) hlavně to mačkej co nejdřív ;) nebo pak zkus druhý způsob co jsem psal

Obrázek uživatele carreaum

Takže je to vyřešeno, opravdu měl jsem na prvním místě hdd a na druhém cdromku, takže jsem prohodil místa a ejhle, pro spuštění cd stiskněte libovolnou klávesu ->>>> už frčím na XPčkách uf. Díky za pomoc a trpělivost :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

teď přijde ale druhá část :D právě po dokončení této části isntalace se ti reserne komp a bdue chcít znova jet z CD, jenže ty potřebuješ aby jel z HDD aby isntalace pokračovala :D to znamená komplikace.. ale i to quick boot menu tam musí být!

Obrázek uživatele TheALuminium

To není žádná komplikace ... prostě počkáš pár vteřin až to přejede informaci o instalačním CD a instalace Win pokračuje dál. Jinak F8 se nespouští výběr bootu, tím se jen dostaneš na volby OS. Klávesa, která se na to většinou používá je Esc.