Spooler zatěžuje procesor (*VYŘEŠENO*)

Zdravím odborníky přes PC. Mám problém s mojim notebookem. Poslední týden mi nepřetržitě intenzivně chladí a když jedu na baterii tak vydrží necelou hodinu. Nedalo mi to a pátral po příčině. Zjistil jsem, že mi služba zařazování tisku - proces spoolsv.exe zatěžuje celou jednu polovinu dvoujádrového procesoru na 100%. PC to nijak dramaticky nezpomaluje, ale nechápu, proč to zatěžuje procesor, když nic netisknu. Je to HP Compaq 6710b C2D 2GHz 3 GB RAM. Můžete mi někdo poradit co bych měl udělat, aby se tato služba umoudřila a nedělala neplechu. Na jiném notebooku co máme v práci tento problém není a marně jsem zatím hledal na netu řešení mého problému. Předem díky za odpovědi.

Obrázek uživatele Blade
[26257] Blade

Ještě doplňuji....jede na W Vista.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Může být problém přímo s tiskárnou - máte jí připojenou přes Bluetooth nebo WiFi? Může být nějaký nedokončený tisk. Zkontrolujte to. Také se podívejte do programů po spuštění - jestli tam není nějaký proces tiskárny.

Obrázek uživatele Blade
[26259] Tiskárna

Tiskárnu používám sdílenou z jiného PC v kanceláři...připojuji se k ní síťovou cestou. Zajímavé je toto. Když tu službu zastavím, tak se PC dochladí a nic procesor nezatěžuje, ale logicky mi nejde tisknout. Službu tedy spustím....třeba půl hodiny je to v klidu a pak z ničeho nic zase začne procesor smažit aniž bych se pokoušel něco tisknout. Pravdou je, že pokud asi tak pětkrát v marné snaze vyřešit problém vypnu a zapnu tuto službu, tak problém zmizí a PC už po zbylou dobu běží standartně.

Obrázek uživatele cybercze

Zdravim,
Tento problem jsem uz nekolikrat resil... Jedna se o zaseklou tiskovou ulohu... nejspise problem s konkretnim tiskovym driverem (tiskarnou). Toto se stava napriklad, kdyz nainstalujete novou tiskarnu a na stare stale jeste "visi" ve fronte dokument. Pravdepodobne nepujde odstranit, dokud nezastavite samotny spooler. Bohuzel, dokumentaci k danemu problemu mam v jine budove, kam se dnes jiz nechystam.... Zitra tuto informaci doplnim. Ted me narychlo napada jen zastavit sluzbu "zarazovani tisku" (Tento pocitac, prave tlacitko>spravovat>Sluzby a aplikace>Sluzby>Zarazovani Tisku, prave tlacitko>Zastavit Sluzbu), promaznout soubory ve slozce C:\WINDOWS\system32\spool\PRINTERS. A potom sluzbu znovu spustit...

PS: Jen takovy poznatek z praxe. Nedari se vam nekdy odstranit dokumenty z tiskove fronty? Resi to prave restartovani sluzby "Zarazovani tisku".

...Hope this information was helpfull ;)

EDIT: V zapalu premysleni jsem zapomnel, ze se jedna o Visty... Tento postup byl overen jen na WinXP... Ale muzete ho zkusit...

Obrázek uživatele Blade

Tak jsem se díval do toho adresáře, ale žádné soubory tam nejsou a ve frontě tiskárny také není nic vidět. Udělal jsem jednu uplně obyčejnou věc. Odebral jsem tiskárnu a pak ji znova přidal....a zatím se zdá, že to pomohlo. Každopádně děkuji všem za rady.

Obrázek uživatele Blade

Tak se zdá, že problém je opravdu vyřešen....nejjedenodušší způsob je tiskárnu odebrat a potom ji zase přidat. Mezi tím také proběhly nějaké aktualizace W Vista. Další zajímavostí je, že když si připojím tu danou tiskárnu přímo na USB port, tak Visty s ní nemají nějaký problém jako že by hlásily chybu v rozpoznání nebo něco podobného, akorát ji prostě nevidí. Tento probém mám i např. s navigací Mio. To jen tak mezi řečí. Proto prosím označit problém jako vyřešený.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jasně.

LOCK