smazani uctu ve win xp (*VYŘEŠENO*)

ahoj, prosim portebuji radu, jak odstranit ucet (ma prava spravce pc), neni to admin ucet. skousel jsem to v uzivatelskych uctech, ale tento ucet nejde odstranit.
A ja chci mit na pc jen jeden ucet a to admin.

Diky

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9492] re:

Pokud jsem to správně pochopil, tak chceš mít na pc jen účet admin, který se ti objevuje, když jsi v nouzovém režimu.
Docela se divím, že chceš mít na pc, jen právě jeden účet, přitom, kdyby nastala nějaká krize, účet admin vždycky pomáhá zachraňovat, proto WINY při instalaci vytvoří účet admin a pak (jakoby další) účet správce počítače, což je vlastně svým způsobem taky administrátor, protože má nad počítačem plnou moc.
Pokud ale i nadále trváš na tom, že chceš používat čistě jen admina, přikládám ti následující návod jak na to ...

V návodu se dočteš, jak si na úvodní (přihlašovací) obrazovce necháš vedle svého spravovacího účtu nechat zobrazit účet admina, pod kterým se zkus přihlásit a smazat toho správce. Nejsem si jist, jestli to půjde, ale snad ano. (UPOZORNĚNÍ) Data ze starého účtu si nezapomeň zálohovat!

Pokud se k systému přihlašujete pomocí úvodní obrazovky, možná jste si všimli, že zde není uvedený účet s názvem Administrator, který se vytváří automaticky při instalaci Windows. Absence tohoto účtu je dána tím, že v počítači máte nastavený alespoň jeden další účet s oprávněním Správce počítače. Chcete-li přesto účet Administrator v úvodní obrazovce zobrazit, postupujte následovně:

  1. Spusťte Editor registru (Start | Spustit | regedit).
  2. Přejděte na klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList.
  3. Zde vytvořte novou proměnnou typu DWORD, kterou pojmenujte jako Administrator a přiřaďte jí hodnotu 1.
  4. Nastavení se projeví při příštím startu.

Návod použit z pc-poradna.cz

Obrázek uživatele LeeL

Jinak jeste...do uctu admin se da dostat kdyz mate obrazovku s ucty a zmacknete 2x CTRL+ALT+DELETE....obevy se vam logovaci obrazovka znama s WIN2000 a tam date prihlasovaci udaje o adminovi;-)