Rozdeleny disk pri instalaci Win XP

Zdravim vas,

obracim se s prosbou o pomoc se zachranou dat.
Mam 300GB disk, ktery je rozdeleny na dve casti... prvni se systemem a aplikacemi ma 136GB (zakladni velikost, s jakou pracujou okna v instalaci), zbytek ma cca 151BG.
Na 150GB oddilu jsem pred reinstalaci provedl zalohy dat. na prvni oddil jsem system v pohode nainstaloval. Doplnil jsem o service packy tak, ze nyni uz mam pristup ke kompletnimu disku, ale ejhle... druhy oddil se sice tvari jako oddil, ale nema pismeno, cestu a hlavne se nejde dostat k datum!! Kdyz mu priradim pismeno, tak na me system vyrukuje s hlaskou, ze nejdrive musim naformatovat... prosim, pokud nekdo mate zkusenost, poradte, jak se dostat zase ke svym datum... diky :)

Obrázek uživatele TheALuminium

A Vy jste přeinstalovával systém, že nezná zbytek disku, tedy těch 150GB ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano, reinstaloval jsem system. predtim oddil normalne videl, ale ted ne... Reinstalaci jsem udelal s obvyklym postupem s tim, ze systemovy oddil (kde byl OS) jsem odstranil a znova zalozil a provedl cistou instalaci. Ocekaval jsem, ze po nainstalovani SP system rozpozna i druhy oddil (150 GB) ale to se nestalo. Spravce disku sice vydi oddil (neni tam misto bez oddilu) ale nevidi na nem NTFS system souboru a tudiz se nedostanu k datum... jedina moznost, jakou mi nabizi je format tohoto oddilu, coz by vedlo ke ztrate zaloh...

Obrázek uživatele Honza

Za sebe navrhuju pokud máte tu možnost ty data co chcete, zkopírovat nekam na další disk nebo prostě zazalohovat, udělat komplet formal, čistou instalaci a data jen překopirovat. Pokud tuto možnost nemáte, pokusím se najít jiné řešení.

Obrázek uživatele TheALuminium

Jiné řešení by bylo přes program Recover My Files, ale to se mi zdá zbytečné, zkuste to co napsal kolega...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Jestli tomu správně rozumím, tak partition tam vidíte jako další disk, ale nereaguje vám. Jestliže nefunguje ani je zaktualizování přes tohoto správce disků (mělo by to být v tom kontextovém menu někde nad formátem) tak zkuste jej převést na dynamický disk. Tato funkce se tedy spíše používá u dalších disků, ale mohlo by možná pomoci i v našem případě, protože partition se tak chová dle mě.

start - spustit -cmd -> Zadejte: "diskpart" -> nyní napište "list disk" ->měly by se objevit dva disky, ale vy si poznamenejte ten nečitelný, tedy jeho číslo -> nyní napište příkaz "select disk n" (n= naše opsané číslo) -> znovu příkaz "convert dynamic".

No, snad to pomůže ....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.