problém s vypínáním PC

Zdravím Vás všechny. Řeším problém s vypínáním PC HP dc 7900 convertible minitower. Dosatli jsme větší zásilku těchto mašin a část má problémy při vypínání. Problém spočívá v tom, že se počítač při vypínaní sekne. Nesektal jste se s tímto někdo? díky :shock: Málem bych zapomněl. Dělá to ve Win XP.

Obrázek uživatele TheALuminium

No to vypadá na 2 možné chyby. Buď je špatný zdroj, nebo je potřeba Windows aktualizovat. S tímto případem se tu moc nesetkávám. Spíše s nefunkčním startem :-)

Obrázek uživatele tatik

Co si máme představit pod sekne? Objeví se Vypínání a zůstane "viset"?

Obrázek uživatele lotr

Pod pojmem viset si představte, že naběhne vypínací sekvence a při té se to prostě sekne. Jediná možnost je pak pouze vypnout počítač natvrdo.
Jinak zdrojem to není. Aktualizace taky nepomáhají.

Obrázek uživatele TheALuminium

Jak jste si tak jistý, že to zdrojem není ? ... Kolik sestav toto dělá? Jsou tam čisté OS nebo je tam další software?

Obrázek uživatele tatik

Na vině může být, pokud jsme si rozumněli, také nějaký prográmek, který se "drží". Mě to kdysi dělal program, který měl vyhledávat aktualizaci ovladačů. Když jsem ho před vypnutím ukončil, PC se vyplo jak mělo. Pro začátek bych zkusil bych před vypnutím problematického PC ukončit co nejvíc věcí v systray.

Obrázek uživatele lotr

Ze zásilky cca 70 počítačů to dělá asi 20 kusů. Počítače jsou napojeny pouze na vnitřní "firemní síť", kam nám pouští filtrovaný aktualizace. Konzultoval jsem to s několika kolegy z jiných okresů a o jeden mi řekl, že i když se jedná u určité sestavy, atk jsou tam dvě různé desky. To se chystám v co nejbližší době zkontrolovat. Jiný kolega říká, že HP zaručuje kompatibilitu. Pak si vyberte :cool:
Málem bych zapomněl, na všech počítačích je stejný základ programů + pár individuálních věciček.

Obrázek uživatele tatik

Toto je celkem problém. Co na jednom počítači může být příčinou, že se nevypne, nadruhém bude fungovat. Jak jsem psal, zkusil bych co nejvíce programů ukončit a pak počítač vypnout.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.