bootování - instalace W.Vista

Dobrý den, mam problém s nastavením v BIOSu . Nastavím vždy boot priority , tak aby cd-rom byla na prvním místě, tedy aby se systém spustil z CD. Uložím, dám restart a při bootování mi po chvíli vyjede hláška: Boot system failure. Please insert disc with system and press enter. . . zkoušel jsem to i s Windows XP a taky sem nepochodil. XP jsem instaloval výhradně již ve spuštěném systému (nikdy tedy přes bootování) . Prosím tedy pokud by někdo věděl jak na to byl bych mu moc vděčný.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak za prvé je potřeba zkontrolovat, že BIOS doopravdy nějakou mechaniku CD/DVD "vidí" a pokud ano tak pokud se nedokáže uložit, tak bude nejspíše potřeba vyměnit baterka na základní desce. Pokud by ani ta nepomohla, byla by špatná CMOS paměť a ta už se vyměnit nedá pokud nejste profesionální elektrotechnik :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrá jak tedy zjistím že jí bios vidí? A uložený je, protože když se zpět vrátim do biosu, vše je jak sem naposledy upravoval ( tedy cd-rom na prvním místě )

Obrázek uživatele TheALuminium

V BIOSu je položka Main, nebo něco jako Summary a bývá jako první. V této položce máte 4 pozice pro IDE zařízení a zbylé pro SATA zařízení (pokud máte SATA sběrnici). Tam u těchto sběrnic se dozvíte jaká zařízení máte připojena.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Primary IDE master - HL-DT-ST DVDRAM

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

takže jí asi vidí...

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak mě poté napadá jedině špatné médium, tedy CD/DVD. Máte k dispozici jiné na vyzkoušení?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

mám k dispozici ještě win XP , ale problém je furt stejný...

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
co máte ještě na výběr v boot priority? Kolik máte mechanik? Stáří sestavy? Stáří mechaniky? Problémy s mechanikou ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

dobrej, v boot priority mám ještě hard disk, removable, disabled. Mechaniku mám pouze jednu, stáři mechaniky 3-4 roky, stáří sestavy rok a půl (mechanika ponechána ze starého pc) , jediný problém s mechanikou je že se jí někdy nechce vyject, ale to je tak z 20 případů 1x.

Obrázek uživatele Peca

Zdravím, možná blbej dotaz, ale pokud začne bootovat z mechaniky, tak chce zmáčknout libovolný tlačítko, aby spustil systém z CD (DVD) a pokud nezmáčkneš, tak po pár sekundách přejde na další médium (někdy se tato hláška nezobrazí, taky jsem to viděl na vlastní oči). Prostě stačí mačkat např. mezerník hned od startu PC

Obrázek uživatele Honza

Ještě bych zkusil jinou mechaniku....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.