Problem s vice XP na 1 disku

Ahojte, prosím o radu s následujícím problémem.
Měnil jsem u PC pevný disk za nový a tedy znovuinstaloval XP Pro.
Jenže - měl jsem u toho problém, nastavil jsem bootování z CD (resp.DVD), a pak to po nakopírování souborů nedal na boot z disku, takže se mi jen nakopírovaly soubory, udělal se restart (žádná instalace) a vše pořád dokola. Nevěděl jsem co s tím, takže jsem to takhle nechal projet víckrát. Pak mi trklo, že musím změnit po kopírování boot z IDE a rozjela se instalačka. Takže - systém XP mám nainstalovaný, vše běží naprosto v pohodě, žádné problémy. Akorát - při zapnutí PC mi hlásí PC na výběr ze 3 XP (nejde však mezi nimi vybírat), a na disku C mám jedny celé XP jako WINDOWS.1, a dále další 2 složky (Windows.0 a Windows.2), které mají každá něco přes 600MB.

Dotazy:
1. Chápu dobře, že mám tedy nainstalovaný jen 1 XP a ty zbylé dva domnělé, co mi nabízí při startu PC, tam vlastně vůbec nejsou?
2. Mohu ty dvě složky nakopírovaných souborů smazat z C, aniž bych ohrozil jakkoliv systém?
3. Jak se zbavím při startu té obrazovky, kde mi PC nabízí výběr z více XP, aby se již nezobrazovala?

Děkuji za nápady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jelikož máš systém čerstvě nainstalován, nebudeme řešit ani mazání složek, ani úpravu seznamu systému a MBR disku, prostě ten disk naformátuj (a při té příležitosti taky rozděl, tak 50GB na systém, něco na instalace her a něco jako čistě datový oddíl (filmy, hudba, instalačky, cokoliv, co se bude jen číst, ne měnit nebo ne tolik, na céčko tedy jen instalovat programy, na déčko hry, na ečko data) pomocí interního operátoru v instalátoru XPček a nainstaluj je znova.. nejsnazší a nejbezpečnější cesta..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano, udělej to jak říká Tobias (nemusíš tedy dělit disk).. Jinak teoreticky bys to mohl smazat, jenom bys musel použít třeba EasyBCD na úpravu té bootovací obrazovky..

Ale ten formát je jistější..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mozek wrote:
nemusíš tedy dělit disk

v zájmu pořádku a dobrého běhu systému doporučuji toto trojí dělení.. :???:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.