Přejmenování systémové složky

Ahoj, nevěděl by někdo jak přejmenovat podsložku složky Documents and Settings? Díky

EDIT by TOBiAS: odstraněno duplicitní téma & předun do správné sekce

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a proč by jsi to dělal? pokud to uděláš, systém nenajde data a informace o profilech, které má v této složce uložené! :?

Obrázek uživatele dameca

No protože se ta podsložka jmenuje po bývalém manželovi a nějak mi to tam vadí;-)
Už jsem zvládla přejmenovat vlastníka PC i tiskárny, tak bych to ráda měla komplet;-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, tomuto problému jsem kdysi čelil taky.. tenkrát jsem to prostě přejmenoval a po restartu počítače jsem neměl ve svém účtu nic :D systém si totiž znova vytvořil složku původního jména a hodil defaultní nastavení..

pokud na tom záleží, vytvoř si nový účet jména, které chceš (tohle přejmenuj na dočasný název, aby systém neječil, že jméno už existuje), pak si přetahej data a pak tenhle účet smaž i se složkou v Doc and settings

Obrázek uživatele dameca

No ale jak úplně všechno zkopíruju? Je tam toho stašně moc - programů, fotek, hudby..., jenom na ploše mám kolem 50-ti ikonek :-o a to dám klasicky kopírovat, odhlásím se z účtu, příhlásím na druhý a tam to půjde jen tak vložit?

Obrázek uživatele dameca

Tenkrát, když jsi to přejmenoval, tak asi někde v registrech, viď? A to už pak nešlo přejmenovat zase zpátky na to původní a vše by se vrátilo do normálu?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, já prostě přejmenoval tu složku "marek" na "Tomáš" a tim byl konec, systém si udělal novou složku "marek" a dal do ní to, co je ve složce "defaultUser"

no programy by měly být pro všecky uživatele, když ne, tak něco prostě přeinstaluješ..

takže si vytvoř nový účet.. pak se na něj přihlas (stačí "přepnout uživatele"), tím se založí jeho složky.. pak se odhlaš a přepni zpět do starého.. otevři si složku Doc and sett/novýúčet/ a všecky složky, které máš ve složce doc and sett/starýúčet nakopíruj tam.. něco se přepíše, něco se přidá.. stejně tak si nakopíruj všecky věci z plochy (ty by se automaticky měly přesunout se složkou uživatele.. ale je potřeba mít zobrazeny skryté soubory, aby jsi přenesla hlavně nastavení..

pak se odhlásíš a přihlásíš na nový účet a starý smažeš.. samozřejmě ten nový utvoř jako typ "administrátor".. případně bych ti to mohl i udělat skrze program pro vzdálený přístup.. pokud máš zájem, napiš mi přes email nebo icq..

Obrázek uživatele dameca

Tak já to nejdřív zkusím sama;-) Ještě prosím - jak nastavím, abych měla zobrazeny skryté soubory, jak píšeš?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jo, to už si přesně nepamatuju, jak to v XPčkách bývalo.. otevři složku, nahoře Nástroje->Možnosti složky a někde tam je "zobrazit skryté soubory a složky" jako zaškrtávací tlačítko v seznamu.. pokud ne, tak pravou myš na složku -> vlastnosti a tam někde budou možnosti složky, ale to si myslím, že ne..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.