Notebook s chybou NTLDR a bez funkční CD mechaniky

Zdravím. Mám v notebooku Windows XP. Při spouštění mi ukazuje chybu NTLDR:
http://www.pcporadenstvi.cz/ntldr-nenalezen-restartujte-pocitac
Už dávno bych to byl opravil sám, kdybych měl funkční CD mechaniku. Poradíte, co mám dělat, aniž bych musel dát notebook profesionálům, neboť na to nemám peníze? Vyndat pevný disk a připojit ho k jinému počítači zřejmě nemůžu. Nevím, k jakému počítači by to mělo být, protože pevné disky v notebooku (já mám Asus A3HF) mají jiné přípojky než stolní počítače. Anebo ne? A i kdybych se do toho dal, vydělávat pevný disk z notebooku a dávat ho zpět by bylo velmi riskantní.

Myslíte, že by mi pomohl USB disk, z něhož bych udělal imitaci instalačního CD? Díval jsem se do diskuzí na návod, jak to udělat. Bohužel jsem těm radám moc nerozuměl. Ale to nemusí být problém. Anebo by mi pomohla externí CD mechanika? Ta se těžko shání, neboť se už neprodává. Prodávají se už jen externí DVD mechaniky a ty jsou drahé a já nevím o nikom, kdo jednu má. A i tak - pomohla by mi vlastně externí CD/DVD mechanika? Zaregistruje ji počítač při spuštění i bez jejich instalace? totéž s USB diskem - zaregistruje ho notebook po spuštění?

Také existuje možnost i vyměnit si CD mechaniku v notebooku za funkční. V současné době nemám peníze. Pokud by to ale měla být jediná možnost, jak zachránit notebook, tak bych peníze musel nějak sehnat.

Taky mě napadá - nepomohl by mi třeba nějak Linux nainstalovaný z USB disku? Nevím... Bratr má externí pevný disk, ten by mi ale určitě nijak nepomohl..

Jinak až budu mít notebook funkční, tak asi přejdu na Linux. To je ale zcela jiná kapitola.

Obrázek uživatele TheALuminium

Když si chcete odebírat multimediální funkce tak přejděte :???: ... co se týče vašeho problému. Externí disk, externí USB i mechanika, to vše může pomoci problém vyřešit, ale u externího flash disku, nebo pevného disku bude problém. Taková instalace se musí připravit pomocí speciálních prográmků a je to poměrně dost složité a komplikované. To bych si radši zkusil sehnat externí mechaniku, nebo bych nechal vyměnit tu v notebooku. Disk vyndat můžete. Je to poměrně jednoduché a pokud je ATA, tak by neměl být problém ho zapojit na standardní základní desce s ATA konektory (ale to je jen teorie, měl jsem v ruce zatím jen SATA HDD do notebooku). Jediné co byste tím ale docílil je, že byste si zálohoval data a pak jej mohl smazat.

Obrázek uživatele Unus_vir_de_Bohemiae
[35553] Reakce

Dobrý den. Zjistil jsem, že v mém notebooku je HDD ATA a náš rodinný PC má konektory ATA. Tak já zkusím vydělat pevný disk a připojit ho k našemu PC. Pak Vám však nerozumím. Vždyť v tom návodu na řešení problému s NTLDR se píše, že možností je obnovit ten poškozený soubor ntldr.sys z jiného PC... Možná to udělám tak, že si zkopíruji data a rovnou si na nb nainstaluji Linux a na instalaci Windows XP se vykašlu.

Obrázek uživatele psychocowboy

o co ti teda vlastne jde? o zprovozneni stavajiciho systemu? o zachranu dat co jsou na disku?...

tak ci tak se zachrane nevyhnes, jestli mas poskozenou cd mechaniku... a ver mi ze do budoucna ji budes potrebovat jak u linuxu tak u xp... pravda je, ze nektere live verze linuxu jsou uz jinde, nicmene to tvuj problem neresi...

kazdopadne nejjednodussi je si pujcit externi cd/dvd mechaniku a z ni provest ukony uvedene vyse v navodu od exituse..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.