nemohu spustit win ani recovery NB Acer

Ahoj, prosím o pomoc.

Mám notebook Acer extensa 5635Z a kromě toho,že se před časem zpomalil mě najednouj nejde spustit. po zapnutí se objeví klasické logo acer a tím to končí. po delší době a černé obrazovce mi to hodí nápis, že došlok neočekávané vstupně-výstupní chybě 0xc00000e9 (příčinou má být odpojení vyměnitelného zařízení pro ukládání. buďto pevný disk nebo mechanika... nemůžu ani spustit recovery manager abych přeinstaloval win. myslíte si, že mohl odejít HDD?

Předem díky za vaši pomoc... už sem zoufalý. Lubor

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, vytáhnout disk z NTB, vložit do stolního PC jako druhý disk, nastartovat a stáhnout HD Tune trial 5 www.hdtune.com/files/hdtunepro_500_trial.exe
vlevo nahoře vyber disk z NTB, jdi na záložka HEALTH a udělej screen, ten sem vlož, pokud není na disku nic důležitého, komplet ho formátni, abys udělal úplně novou instalaci systému.

Obrázek uživatele xpeldax

tak screen je tady...

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak disk je mrtvej, budeš muset koupit novej a udělat instalaci znova.

Obrázek uživatele xpeldax

Myslel sem si to. Akorát mi není jasný jak to, že když sem ho připojil do svého PC tak naběhl (jako druhý disk)... To je normální? Myslel sem, že pokud je mrtvý tak užý vůbec nenaběhne.

Obrázek uživatele Michal Čížek

nejde spustit systém, v té části disku, kde je uložen systém to je poškozené, ale jinak je disk čitelný, proto v jiném zařízení jako druhý disk v pořadí se zobrazí normálně a jde zněj číst. Kdybys udělal formát a reinstaloval na něm systém, tak pokud není disk v bootovací části až tak moc poškozený se ti reinstal povede a chvíli zase bude fungovat.

Obrázek uživatele xpeldax

Jasné, rozumím, ale každopádně teda nemá smysl se o něco takového pokoušet protože by to pomohlo jen na chvíli a HDD by za chvíli šel stejně do křemíkového nebe. Chápu to dobře? :)

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano, ale pokud to chceš zkusit klidně do toho, jen si z disku zazálohuj potřebné věci jinam. Je možné, že se ani instalace nepodaří, já takovéto disky už ze zkušenosti házím rovnou do koše.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.