po reinstalaci se při startu zobrazují dva operační systémy

dobry den predem upozornuji ze jsem uzivatel samouk a ze vim ze chyba bude urcite u me ale kazdopadne bych potreboval poradit. Jedna se o notebook ASUS a jeho operacni system ktery byl puvodne windows vista a potom misto nich jsou zde nainstalovane xp ale jelikoz ten ktery mi je tam instaloval tak byl asi vetsi drevo nez ja tak mi do toho nenainstaloval ovladace a navic se mi pocitac nejak nelibil co se tykalo jeho funkci takze jsem se opet sam pustil do reinstalace. Zvolil jsem opet XP no a v tuhle chvili se mi po startu pocitace objevi tmava obrazovka ktera mi dava na vyber dva operacni systemy oboji XP avsak jedny funkcni a jedny ne. Vse by bylo v pohode jen me trochu prudi pri kazdem startu vybirat system slo by to nejak odstranit popripade jak to udelat kdyz mam pevny disk rozdeleny na dva oddily abych tam ten operacni system dostal spravne data mam zalohovana tak jen jestli mi poradite jestli to tu uz mate popsane jak na to. Predem moc dekuji a to i za tuhle vasi poradnu je super a asi jedina normalni tedy podle toho co jsem se tu zatim docetl... :) PS omlouvam se za pismo a upravu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, pokud nechceš vybírat systém a jeden zrušit, máš na výběr. Bud prohledej starší vlákna, kde zrušíš v nabídce jeden ze systémů a nebo disk z NTB vytáhni vlož do stolního PC jako druhý disk a celej ho naformátuj, pak vlož z5 a instaluj systém.
Co máš za asuska, třeba najdeme ovladače pro W7.

Obrázek uživatele Karlik_a_tovarna_na_cokol

Zdravim je to ASUS F5SR AP027C uz docela starsi model ale porad docela jde tak se ho nechci zbavit nehlede na to ze ted stejne nemam moc finance na koupi noveho. Stolni pocitac nemam k dispozici k prehozeni toho disku ale me jde spis o to abych spravne nainstaloval system data uz mam vsechna zalohovana i proverena antivirem ESET a ted bych rad ten pocitac kompletne smazal tak abych tam nemel zbytkove soubory a proste zacal s cistym stitem jak se rika. Problem je asi v tom ze jsem puvodne na rozdeleny disk instaloval druhy operacni system na ten druhy oddil a ten prvni oddil jsem potom naformatoval a cele jsem to udelal jeste jednou tak abych mel operacni system opet na C: a ne na D: udelal jsem to asi i trochu slozite ze zvedavosti co to udela coz uz nechci opakovat. Nevim jestli je to spravny postup ale podle me by to melo vyresit udelat si instalacku na flash disk coz by nebyl problem a proste smazat vse z biosu uz jsem si nasel i ovladace od vyrobce na netu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

jestli jde teda o instalaci nového systému, vlož instalačku, nabootuj z ní, pak na disku odstran veškeré oddíly a znova vytvoř, dál už normálně instaluj. Pak budeš mít v NTB jen jeden OS


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.