Nejdou mi odstranit soubory (*VYŘEŠENO*)

Mam takovy ,,mensi,, problem : kdyz chci odstranit soubor,tak dam ,Shift + Delete, a nasledne me zmizi vsechny ikony na plose,ale jakmile kliknu,tak se zase objevi,ale ten soubor se nesmaze.To same je u Kose: tahnutim do nej presunu nejaky soubor,pak otevru Kos,kliknu na Vysypat kos a zase me zmizi ikony....A KDYZ KLIKNU PRAVYM TLACITEKM NA ,,START,, NEBO NA JAKYKOLIV SOUBOR NEBO SLOZKU,tak zase zmizi ikony,kliknu a objevi se,ale nic se s tim neda delat.Poradte me prosim nekdo,co s tim.... :-( :-( O vir se pravdepodobne nejedna,delal sem Dukladny test Avastem a nic to nenaslo, Ad-Aware tak nic nenasel.Thx za kazdou pomoc!!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A je to na Windows XP

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No tak to je zajímavé.
Nepoužíváte nějaký vlastní template pro XP?
Pošlete nám sem LOG z Hijackthisu. Na našem fóru si můžete i najít návod, jak se tento program používá, pokud jej neznáte.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nn,tento program neznam,ale mohl by jste me sem ten navod kdyztak napsat prosim??At me usetrite casu.Staci LINK.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

www.viry.cz , velmi zajímavá stránka a tam se dá stáhnou malý prográmek hijackthis.exe . Jenom se spustí kliknutím na něj a stačí dát scan only (pokud si to projdeš sám), jinak scan a save log file.
Abych doplnil Joma : při spuštění může být v registru link na soubor, který chcete smazat. Ten se "aktivuje při spuštění". Proto je soubor jako "používaný" a nejde smazat. Hijackem smažete link. Někdy se bude muset i restartovat PC.
Dá se spustit i msconfig, ale tam nenajdeš vše, co je v hijacku. Můžeš zkusit msconfig, ale výsledek nemusí být to, co jste čekal.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

OK,zkusim to.Moc vam dekuji,obema !!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vypada to,ze to nepomohlo.Tento problem spociva spise v tom,ze kdyz kliknu pravym tlac. na soubor/slozku ,TAK zmizi ikony,kliknu,jsou zpet,ale to je take vse,co muzu s pravym tlacitkem udelat..Jeden clovek pres pocitace mi poradil,ze to vyresi reinstal Windows,takze to bude asi ta spravna moznost.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

s tou reinstalací bych doporučil zároveň sformátovat disk, aby se zabránilo tomu, že tam zůstane něco "viset" ale mělo by se to dát vyřešit i jinak, i když todle opravdu vypadá na chybu windowsů, hoďte sem Jomemu ten log, ať se na to mrkne třeba se to pak poposune dál

Obrázek uživatele Jiří Molnár

tatik wrote:
www.viry.cz , velmi zajímavá stránka a tam se dá stáhnou malý prográmek hijackthis.exe ......

Přesně tak, děkuji za doplnění a za pomoc s návodem.

Anonymous wrote:
Vypada to,ze to nepomohlo.Tento problem spociva spise v tom,ze kdyz kliknu pravym tlac. na soubor/slozku ...

Není to jen o tom, že dáte scan a ono se to samo opraví. Je potřeba ta fixnout nepatřičné příkazy. Potřebuji ten LOG vidět. Pošlete nám ho sem jako například to udělali tady: http://www.pcporadenstvi.cz/node/

Jinak reinstalace OS většinou řeší některé problémy, ale pokud je nějaká jiná možnost, tak se u nás vždycky snažíme pomoci bez tohoto mazacího procesu.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
nečetl jsem to úplně celé, ale co dělá pc v nouzovém režimu nějaka změna?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Uz je to OK,jednalo se zrejme o nejakou kratkodobou chybu.Dnes sem zkousel odstranit nejake ty soubry a uz to slo,takze je to OK.Thx za vsechny rady.

Obrázek uživatele Honza

Zajímavé, že takto pc zlobí, dobrá navrhuju sledujte to, a kdyby to zlobilo ozvěte se nám :)) . Prozatimně zamykám