Nefunkčnost HW akcelerace

Zdravím,
smazal jsem předchozí příspěvek, protože díky novým zjištěním bych ho musel hodně poupravit. Takže mám problém s Hardwarovou akcelerací při přehrávání videí, když ji mám puštěnou a spustím video, tak se mi místo videa zobrazí zelená obrazovka a program (přehráváč/Prohlížeč) se po 2 vteřinách sekne, ale zvuk jde stále dál. Zajímavé je, že ještě předevčírem jsem se díval na HD film s akcelerací a bez problému. Nejsem si vědom, že bych během té doby instaloval nějaké codec-packy a podobné věci. Dneska jsem nainstaloval nejnovější Catalysty (11.12) a i nějaký AMD Media Codec Package, což podle popisu má obsahovat ATi Avivo, které právě má tu HW akceleraci zprostředkovávat, ale problém stále trvá. Ptal jsem se i jinde a tam mi poradili vypnout HW akceleraci a používat VLC, což mě poněkud pobavilo. Pokud existuje řešení, jak to dát zase do kupy, tak bych byl velice rád. Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nic mě nenapadá, snad jen - co je to za grafiku? Zkusit ji v jiném počítači, resp odebrat ze systému uplně, restartovat a nainstalovat, případně pokud ani to, reinstalovat systém. A pokud ani to, bude to snad jen HW závada, což si nemyslím

Obrázek uživatele GSMAN

Tak jsem zjistil, že problém je v ovladačích grafiky (Gigabyte ATi HD 4850 512MB). Reinstaloval jsem systém a bez ovladačů jsem zkusil YouTube a videa šly přehrát i s HW akcelerací. Nainstaloval jsem nejnovější Catalysty 11.12 a ejhle, Youtube zase nejde. Takže teď zkouším starší verze Catalystů a snad některé půjdou bez problému.

Obrázek uživatele GSMAN

Tak teď přestávám chápat, nainstaloval jsem snad všechny typy Catalystů co jsou dostupné na stránkách AMD, samozřejmě před instalací odintaloval ty staré a restartoval PC a ono to furt nejde. Když tam nemám žádné catalysty, tak to funguje, ale jakmile je nainstaluju, tak to přestane jít.

Obrázek uživatele GSMAN

Asi jsem na to přišel. Je jedno jaký mám Catalysty, ale nevim proč je potřeba odškrtat a vypnout v nastavení všechno co se týká videa, pak to funguje bez problému i s HW akcelerací.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A co tam máš nastaveno ohledně videa? (zaškrtnuto)

Obrázek uživatele GSMAN

AMD Video Converter bylo zaškrtnuto enable
a ve Video Settings byly všechny přepínače zelené, čili taky enable. Nezkoušel jsem to jeden po druhém, prostě jsem to vypl všechno a funguje to.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nejsem zrovna u sebe na kompu, abych se podíval, co je ve Video Settings, takže si jen domýšlím..

Obrázek uživatele GSMAN

Já sem taky nebyl :)
Základní barva videa(jas a kontrast), upřesnění barvy videa(živost barev), kvalita videa(odstraňování podkladu), pokročilá kvalita(vylepšení okraje, šum, dynamický kontrast), přehrávání videozáznamu, ukázkový režim videa.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nějak si to neumím představit, co se tam zaškrtává... Screen by nevadil.. Ale asi tam neni nic, co by muselo být zaškrtnuto.. Je možné, že tyhle efekty není možné HW akcelerovat...

Obrázek uživatele GSMAN

Já sem teďka na ntb, ale mělo by to být stejné.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No jasné, efekty viděa... HD4850 by tedy ale problém mít neměla, bohužel mám ale HD5770, takže neozkouším.. Ale mohl bych to zkusit u kámoše s HD4870...Spíš to ale bude nějaký lokální problém, související s aktualizací operačního systému... Tyhle efekty bych ale stejně měl vypnuté..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.