Účet host na PC (*VYŘEŠENO*)

Potřebuji mít na PC účet host, tak jsem jej obyčejným způsobem povolil, ale když se k němu chci přihlásit, zobrazí se hláška "Službe Klient zásad skupiny se nepodařilo přihlášení Přístup byl odepřen". Pouštěl jsem služnu Klient skupiny zásad, tam jsem nic nenašel, co by povolovalo přístup účtu Host, tak se chci zeptat, zda nevíte, jak problém vyřešit. Díky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jaký je OS? XP, win7? Povoloval jsi aktivaci (zapnutí) jako administrator? Ještě jsem, abych pravdu řekl neviděl, že by účet GUEST nešel zapnout a měl by takovéto problémy. Zadával jsi pro něj i heslo?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

OS je Win7. Zapínal jsem jako správce a taktéž jsem se o něčem takovém nikde nic nedočetl. Mohu víceméně založit i klasický účet bez hesla, ale bylo by mi příjemnější to vyřešit. :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak vyřešeno, stačilo smazat složku Guest ve složce Users, která tam byla někdy z dřívějška, povolil jsem účet a ten se celý založil znovu a funguje.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ha tady byla zrada, když ten účet zase vypneš a zapneš už to jede normálně? Pravda, GUEST účet jsem vždy jen zapínal, ale nikdy už nebyl vypnut, proto se asi moc o problémech neví.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano, pak už to jde normálně. Akorát se to spouští jako dočasný profil, takže tam nic nezůstvává (např pozadí, rozmístění ikon atd.), vše se vrací do původního stavu. Ve spolžce users tomu odpovídala složka TEMP. Stačilo ji však přejmenovat na guest a běží to naprosto v pořádku, uživatelská nastavení už zůstávají.

Obrázek uživatele Michal Čížek

takže zamykám