Nabourání do počítače??!!

Na icq mi jeden kluk poslal nějaký soubor a já myslela že to je jeho fotka,ale byl to nejspíše škodlivý soubor.Souborr jsem přijmula ,ale neotevřela.Ten dotyčný na icq mi píše že dobry fotky a tak a já jsem mu napsala že mu nevěřim at si trhne a on mi napsal že ok že za 5minut mám zavirovanej počítač.Na další den jsem testovala programem počítač a ten program ten avast opravdu našel jednoho trojskýho koně a jeden virus.Tyto viry jsem přesunula do truhly.No a ten soubor co mi poslal se mi automaticky uložil do počítače no a já jsem ho teda vymazala z počítače a ted se ale bojim že je pořád nabouraný v mým počíači jo a abych nezapoměla ještě se mě ptal za kolik mám počítač to jsem nechápala.Prosíím poradte co mám dělat.

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
tak ještě projed pc spybotem například, zapni si windows firewall, a zkus nějakej on-line scan jako třeba od esetu. Kolega bude chtít asi pro jistotu log z hijackthis. Každopádně byl bych bez obav, "kluk" se podle mě snažil jen zapůsobit a ty viry tam mohli být už dávno... Projed to tím čím jsem řikal a bude to v pohodě. Jinak fotky mají tvar většinou jpeg nebo bmp, takže příště jedině tyto fotky...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přidávám se k Honzovi, kdyžtak eště sem hoď lig z hijackthisu.
co se fotek týče, tak jsou eště taky formáty .gif. ale rozhodně to nejsou přípony .exe, .ex_, .rar, .zip atd.. jakmile je to .ex_ je to jasný troják, mam s tim zkušenosti :D

Obrázek uživatele tatik

Nebojte se, měla jste se kouknout. Já mám taky občas slabší chvilky a něco takového si spustím a koukám, co se děje. :-)
Maximálně bychom se radili, co s tím. :cool:
A teď k problému. Měla jste soubor někam uložit, já bych se koukl a dal Vám vědět. Alespoň bychom se něco přiučili. Je dobře, že si dáváte pozor, protože i na ICQ se dá přijít k nějaké havěti.

Obrázek uživatele Jiří Moos

To je klasika. Vy jste toho kluka znala?? Pokud Vám napsal jenom tohle, tak Vám nic nejspíš neudělá. To bylo jenom trapné chvástání (což bohužel zapůsobilo). Existují samozřejmě "fotky" tedy .jpg, .gif atd soubory, ve kterých JSOU viry. Trochu se bojím akorát pokud to NEBYL chvástač tak aby si ten jednoduchý vir nevyrobil a poté Vám antivir nic nezjistí (nemá ho v DB). Rozhodně doporučuji projet PC antispywarem a možná oskenovat porty - většinou "kluci" dělaj jednoduché backdoory, kteří otevřou nějaký nenápadný port, popřípadě ty složitější se tváří jako nějaká aplikace - což už by byl zase větší problém.

Možná by bylo nejlepší kdybyste mi napsala na ICQ, pomůžu Vám to vyřešit.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.