Černá obrazovka při instalaci XP

mám starší pc se základní deskou asus P4PE-X TE... po nabootování z instalačního cd a načítaní souborů, když se má objevit strana s výběrem HDD atd., zčerná obrazovka, vlevém horním rohu bliká bílé podtržítko a dál nic. tak jsem dal HDD do jiného PC a nainstaloval XP bez problémů, po vrácení HDD do původního PC se sice spustí načítání Windows ale dál nic...XP stále nabíhají, ani nouzový režim nejede. už nevim co stim udělal jsem i update Biosu, vyměnil ramky a CDromku. a nic..původně na tom PC byl nainstalovaný OS W2000 a běžel bez problémů. a z toho CD sem instaloval XP už mockrát na hodně PC a tohle se mi ještě nestalo.

Obrázek uživatele Dick

Mě už se to stalo. Nápravy jsem dosáhl až výměnou základní desky. Nevím co to způsobuje, ale starší desky to dělají. Zřejmě nekompatibilní hardware. Dočasně jsem problém vyřešil, nainstalováním Windows na jiném PC a přesunutím hdd do toho co předtím nešlo. POZOR. PC na němž budete Windows instalovat musí mít základní desku se stejným chipsetem. Jinak tato náhradní instalace zpravidla končí modrou obrazovkou s hláškou o nekompatibilitě - modrá smrt.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten disk je Sata? asi to bude chtít stahnout ovladače na Sata..

Obrázek uživatele banan

ne ten disk je IDE. ovladačema to neni

Obrázek uživatele Dick

Pokud jde o SATA disk a ne IDE, tak samozřejmě je potřeba při spuštění instalace, po výzvě stisknout danou klávesu a vložit disketu se SATA ovladači. Ale mám pocit 6e tahle deska SATA nemá. Manuál k desce http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/sock478/p4pe-x/e1474_p4pe-x_te.pdf

Obrázek uživatele banan

tak o bude asi základní deskou...teď sem skoušel nainstalovat W2000, který tam původně byl. a ten tam taky nejde.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, a co disk, točí se vubec t om pc? cítíš vibrace? jesi do něj totiž jde proud, možná je to i zdrojem, zkus jinou větev..

Obrázek uživatele Dick

Bios disk detekuje? Zkus zkontrolovat napájení, jak píše Tobias, ale také i datový IDE kabel. Vyměň ho za jiný.

Obrázek uživatele banan

Tak už to konečně jede:) chyba byl a v IDE kabelu u CD-romek... vyměnil jsem ho a vše funguje bez problémů.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.