Mizení místa na C:?

Dobrý den,
poslední dobou mám poněkud zvláštní problém s diskovou jednotkou C:, a sice že jsem tam měl zhruba 2GB volného místa, které mi ale prostě zmizelo, a začala se neustále objevovat hláška o nedostatku volného místa na disku. Tak jsem tam vytvořil přesunutím několika souborů místo cca 1 GB, který do druhého dne zmizel ale také. A takhle pořád dokola.
Říkal jsem si, jestli to nejsou nějaké temporary files, což je dost možné, protže složeka Temp má asi 2,7 GB. Předtím jsem ale několikrát použil programy Your Uninstaller 2006 a EasyCleaner, které by měly nepotřebné dočasné soubory odstranit.
Ptám se tedy, jakým způsobem mám pokračovat (nevím, jaký by mělo efekt, kdybych ty soubory natvrdo vymazal...)

Díky za odpověď!

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den,

abych se přiznal, za sebe tyto čistící utility nemám moc rád - povětšinou udělají spíše větší paseku než užitek. Jediným takovým "ověřeným" softwarem bych doporučil od firmy PIRIFORM (opensource) - http://www.pcporadenstvi.cz/piriform-com-nepostradatelny-software-pro-va... - a to konkrétně CCleaner.

Co se týče složky Temp, určitě ji můžete bez obav promáznout. Na tuto akci doporučuji spustit "cleanmgr.exe".

Další místo můžete získat odstraněním duplicitních aktualizací, které stahujete přes Windows Update - http://www.pcporadenstvi.cz/jak-uvolnit-misto-na-disku-po-instalaci-wind...

A v neposlední řadě, jestli používáte virtuální paměť, přesuňte ji na jinou "partyšnu" - Vlastnosti Tento Počítače - Upřesnit nastavení systému - Upřesnit - Nastavení (Výkon) - Upřesnit - Změnit. (Na C:\ "nepoužívat" a na D:\ "nastavit".)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.