Instalace WXP.

tak mám takovej hezkej problém. mám ze školy americkou verzi XPecek a navíc nějak začaly blbnout, tak jsem si řek, že je přeinstaluju na český. Bohužel, to nejde z prostředí windows, protože to hlásí jazykovej mismatch.
takže jsem zašel do BIOSu a nastavil načítat z CD (a ono nic, pochopitelně, to bych nebyl ani já, kdyby to fungovalo normálně), ale hlásilo to, že mám vložit systémové CD a zmáčknout ENTER, smůla, že už tam to CD bylo... tak mi kámoš poradil, ať to CD vypálim v NERU jako bootovací. udělal jsem to a při načítání to opravdu naběhlo, ale nikoliv to obvyklé "instalaci spustíte stiskem libovolné klávesy" - nebo tak něco, ale začalo nabíhat něco podobnýho spouštění W98 z diskety, zakončeno A>: Tak jsem dal F: (CD-ROM) a jelikož jsem se dočetl, že se instalace z DOSu má spouštět přes F:/I386/winnt.exe, tak jsem to udělal. a vida, něco se děje, nabíhá modrá obrazovka, bohužel s chybovou hláškou:
"An internal Setup Error occurred.
Could not find a place for a swap file.
Setup cannot continue.Pres ENTER to exit"

no a teď jsem v koncích. zkoušel jsem 2 kopie profesionálů a jedno origo houmů, ale pořád to dělá nýmlich to samý.

Mám dva disky (60, 80) a ten větší mám rozdělenej na dva (70 a 10). ten 10 mám ve FAT32, zbytek v NTFS. Na ten malej jsem chtěl nainstalovat Windows.
počítač mám asi 3 roky starej (pentium IV 2,66GHz, 512 ram, graf.k. asus A9250 atp...)

poraĎte prosím, děkuji. Matouš

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak koukám, že ten můj problém je asi neřešitelnej.....

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý den,
omlouvám se, že se Vám nikdo neozval na Váš příspěvek, ale kolega, který se specializuje přímo na software je nyní ještě na dovolené a já po přečtení jsem vůbec nevěděl, nechal jsem to zatím otevřené, ale zapomněl jsem se k tomu vyjádřit. Ale co mi kolega poradil je začít instalaci OS úplně pomaloučku od začátku a on to jistě s Vámi rád rozebere do detailů, ale pokud spěcháte zkusím s tím sám něco provést, ale to je na Vás.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji. Zas tak na to nespěchám, navíc v neděli odjíždím ještě na týden na poslední dovolenou.
OS jsem instaloval mockrát (především 98) a už po mě počítač chtěl různý "ptákoviny," ale vždycky jsem přes nějaký to chybový hlášení dokázal přejít. Bohužel, teď jsem v koncích.

Nemohlo by to být tím, že jsem tam asi před rokem měl Vistu beta verzi? Zůstala mi nabídka OS při spouštění, i když už je Vista dávno fuč..

Obrázek uživatele TheALuminium

No to bude chtít jak jome říkal, úplně zrušit partiton a udělat celý nový formát disku se zrušením partition disku ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Aha, takže snad existuje řešení. Bohužel až takhle se v tom nevyznám, takže nevim, jak zrušit partition.....

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak počkáme až tu bude kolega a já mu toto přenechám pokud Vám to nebude vadit, on má tohle radši než HW :))

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den přeji ...

Mám tu hned sebou několik rad:
K tomu OS Vista -> nevím, kam jste ji přesně instaloval, jestli do vlastního partitionu nebo do "běžícího" os ... ať už tak, nebo tak, výběru OS předejdete ve vlastnostech Tento počítače - Upřesnit- (Spuštění a zotavení systému) Nastavení - Výchozí operační systém ...

Odstranění partition by se mělo zvládnout ve správci disků (v ovládacích panelech - nástroje pro správu - správce počítače) nebo pomocí instalace XP, kde se vám také vypíší všechny vytvořené oddíly na disku ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den.
problém je v tom, že ve správci disků lze odstranit pouze jeden (u ostatních je nabídka zašedlá) partition a to bohužel zrovna u disku, který mazat nechci.
mám 80 disk, rozdělený na dva oddíly (70, 10) a na ten menší jsem chtěl dát XP. ještě mám 60 disk, na kterém je XP teď - tento klidně naformátuji, bohužel při běhu XP nelze...- a na tom největším mám data, o která nechci přijít. Bohužel pouze u něj mi to nabízí zrušit partition....
předem děkuji za odpověď
Matouš

Obrázek uživatele Jones
[11384] RE:

No jasne ze za behu Win nejde formatovat disk ze ktereho tyto bezi. Disk se formatuje behem instalace Windows. Proste dej CD s XP do mechaniky, v BIOSu nebo pres BOOT MENU vyber bootovani z CD a potom nasleduj pokynu pruvodce. Vice clanek o instalaci zde na webu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ty si asi vtipálek, že? Nebo jsi jednoduše nečetl jaký problém zde popisuji. Mě totiž jednoduše NEJDE TEN PO*RANEJ PRŮVODCE SPUSTIT(!!!), protože to píše jakousi chybu o nenalezení místa pro "swap file"....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.