Dlouhy start XP

mam takovy "problem" nainstaloval sem XP na novy disk...ze zacatku vsechno v pohode...instaloval sem tedy programy ktere jsem potreboval..a najednou pri spusteni pocitace jak je obrazovka s logem XP a dole to nacita, tak to nacita HROZNE!!!! dlouho! driv to bylo tak 5vterin ale ted je to skoro pres 2 minuty! disk je rychly cache 16Mb..pameti to taky neni ...tak se domnivam ze to zpusobil nektery z programu ktere jsem nainstaloval...ale instaloval jsem je najednou takze nevim ktery z nich to zpusobil...anebo by to mohlo byt necim jinym??

Obrázek uživatele Honza

Nejprve řekněte mi aspon pár názvů nebo ve zkratce čeho se týkájí ty programy, každopadně si zkuste vyčistit registry pomocí Winaso registry a uvidíme jestli se to aspon mírně nezlepší.

Obrázek uživatele TheALuminium

Registrama to nebude .... Co máte za základní desku?

Obrázek uživatele Jones
[11627] RE:

K potimalizaci startu Windows XP slouzi utilita Bootvis. Je to oficialni utilita MS ac ji uz stahl ze svych stranek aniz by dal vedet proc.

Doporucuji jeji pouziti je tam krasne videt co a kdy nabiha vcetne ovladacu a programu. Melo by to pomoct. Lze pomoci nej i start Windows automaticky optimalizovat.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak registry sem vycistil a opravdu to nepomohlo..zakladni deska je teprve 1,5 roku stara ale predtim se windows poustel rychle...koupil sem si akorat novy disk...myslim ze to zpusobil nektery z programu ktere jsem nainstaloval..- avast, ovladace pro mobil, tiskarnu, acrobat 8, office, nero, acdsee..to vsechno az na to acdsee jsem mel predtim na stareem disku a windows se poustely rychle..ale ted pri tom logu Windows XP jak se dole nacita to trva opravdu dlouho..

Obrázek uživatele Honza

Zkuste tedy to co řiká kolega, utilitu Bootvis.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak dlouhe spousteni samo od sebe najednou zmizelo a XP se spousti opet rychle.. :shock: ..takze nevim co to zpusobilo...na druhou stranu se objevil dalsi problem - nektere programy najednou nefunguji spravne - napr. pri divani se na film ve windows med.playeru kdyz posunu slide bar protoze se chci treba vratit zpatky zasekne se obraz, nebo se to vrati ale zasekne se prozmenu zvuk ktery nejde, anebo se to vrati uplne na zacatek :shock: , kdyz si pustim jiny prehravac -VLC media player a v nem se pokusim posunutim slidu o skok treba na 3. minutu uplne se vypne!..stejne tak program ACDsee ..kdyz otevru obrazek a kliknu na tlacitko Full Viewer -coz otevre tool bar se vsemi nastroji tak se program uplne vypne!...opravdu netusim! jeste pred par dny vse bezelo jak ma..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Podle vlákna zde usuzuji, že problémy začaly po nainstalovaní již zmíněného programu ACDsee. Tento program tedy zdaleka nepatří mezi mé nejoblíbenější a pokud si dobře vzpomínám, i já jsem s ním měl určité problémy. Proto bych asi navrhl jeho odinstalaci. Pokud jen ta nepomůže, navrhoval bych použít bod obnovy do doby, kdy nebyl program nainstalován. Obnovení systému naleznete v nabídce start -> příslušenství -> systémové nástroje.
Jako náhradu za program se nabízí dosti oblíbený Zoner Photo Studio či jiné freewarové prográmky jako Xnview či IrfanView.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

moc se mi nechce ale zkusim ho teda smazat...kazdej den se mi neco objevi co nejde..napr. ted kdyz si na Seznamu.cz zaskrtnu abych byl furt prihlasenej na mail tak jakmile z mailu odejdu sam se odhlasi!...coz si myslim ze tezko to ACDsee muze ovlivnit...nemohl by to bejt nakej vir? ale avast nic nehlasi...

Obrázek uživatele Honza

Antivir by jste měl změnit každopádně např. aol active virus shield je to freeware antivir, nechci mu dělat reklamu, ale je to určitě lepší než avg,avast atd, v nejlepším případě přejděte na placené antiviry . A k tomu ACDsee i ja s ním mam velké problémy využívá dost z mého procesoru a dost často se zasekne. Určitě použijte jinou alternativu a k tomu dalšímu problemu - jako odejdete z mailu - zavřete prohlížeč ? A jste odhlášen?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ne ohladne mailu ze jsem si cet maily pak jsem kliknul na home a email se sam odhlasil..nicmene to opet samo znizelo stejne jako dlouhy start XP..ale Wind.Media Pla. se porad seka a acdsee taky..zkusim ho tedy smazat..jen je mi divne ze by jeden program ovlivnoval tolik ostatnich :shock:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jeste k tomu ACDsee on ze zacatku jel v pohode..ale po nekolika dnech zacal blbnout Win.M.P., ACDsee, VLC player, ten start XP, email.. mail a start samy zacaly fungovat zase spravne...takze nevim co to zpusobilo protoze sem jeste ACDsee nesmazal...moc se mi nechce protoze ma spoustu zajimavych funkci ale zkusim to jestli problemy pak zmizi..nebo se objevi zase neco jinyho :-(

Obrázek uživatele Honza

Tak to je divné, blbné Vám nějak moc programů a pak to samo přejde, to je tedy zajímávé, no pokud máte tedy někde instalačku ACDsee tak ho odinstalujte počítač pozorujte třeba týden a uvidíte, pokud by to bylo stále to samé hned se ozvětě a začneme to hlouběji zkoumat. Ale je to vážně divné, že to je dost rozsáhlý na to, aby to dělal jen ACDsee

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jo neco v mojem pocitaci si zije vlastnim zivotem :)) ...kazdopadne malickostma to zacina a pak se zacnou objevovat vetsi problemy..rad bych to eliminoval hned na zacatku..jenom nevim co to zpusobuje..ale par novinek: nainstaloval sem si nove kodeky K-lite codec pack 3.40 protoze se mi nechtelo verit ze by ACDsee ovlivnoval Wi.M.P. a pomohlo to..WMP ted jede jak ma..nicmene VLC player porad pri posunuti slidu vypne prehravani videa coz je "zajimave" :)) ...takze ted se okruh nefunkcnosti zuzil na ACDsee ktery smazu a VLC player..ale stejne by me zajimalo co zpusobilo 2minutove spousteni systemu a pak to samo zmizelo..to je opravdu divne :shock:

Obrázek uživatele Honza

Mě taky počitač blbl, vyřešil sem to výměnou zdroje, ale to na Váš případ nevypadá. Hrajte si s tim, v nejhoršim použijete bod obnovení chce to zkoušet a myslim, že časem s trpělivostí na to přijdete.