Power Point (*VYŘEŠENO*)

Mám problém s vložením zvuku do Power Pointu. Pokud prezentaci spuštím na svém Pc, nebo noťasu, či jinde z CD, vše fumguje. Nedokáži ale vytvořit prezentaci se zvukem, aby šla poslat emailem. V nápovědě se říká, že musím vložit zvuk. soubor ve WAWu, ale ten je neúnosně velký. Při prezentování v PC je vložen soubor v MP3, ale vkládání přes Vlastní animaci jej Power Point odmítá. Co dělám špatně? Může mi někdo poradit??? Děkuji

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nic neděláte špatně.
Já jsem musel řešit stejný problém při tvorbě prezentací do německa. Bohužel podpora MP3 není u vkládání "vlastních animací" podporována. Jestliže chcete vložit MP3 soubor, můžete ho vložit jako soubor - příloha, ale bohužel nepůjde jich vložit více, jde pouze jeden soubor na jednu prezentaci. Respektive jde jich vložit více, ale nejde je nějak načasovat pomocí snímků. U vlastních animací je výhoda, že se dá nastavit, kdy se má ukončit a případně pustit jiný.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Kontaktoval jste mne e-mailem, já však svou odpověď uvedu zde, aby potenciální jiný tazatel měl zde již nějaké vodítko.

Již jsem pochopil, kde vám tedy o úpravu WAW souboru na co nejmenší velikost.

Nahrál jsem vám sem program, který si stáhnete kliknutím na odkaz. Jedná o se o program GoldWave.
http://www.edisk.cz/stahni/56347/goldwave4.26.zip_1010.96KB.html

Psal jste, že byste rád jej měl v češtině. Přiložil jsem ji tedy ihned k tomu programu + lame na podporu MP3 souborů.
Program nejprve stáhněte, rozbalte, nainstalujte program, poté češtinu a poté překopírujte obsah složky (lame encoder) do složky s programem. Opakuji ještě jednou - obsah složky, ne celou složku.

Poté v programu otevřete písničku, kterou potřebujete dostat do prezentace a dejte Soubor - Uložit jako a vyberte si WAW a podle potřeby udejte její atributy. Když bude velká, postupně je snižujte, ale počítejte ze ztrátou kvality (pokud bude v nabídce k dispozici, zkuste MPEG konvertování). WAW když je kvalitní, je velký, ale zmenšit se do určité míry dá, ale jako MP3 nepůjde (aby jeho kvalita se dala srovnávat myslím s MP3 formátem). Jistě zkuste, myslím, že pomůže ...

Obrázek uživatele sbobo

Děkuji za radu, zdá se, že problém je vyřešen, opravdu ten program Gold Wawe je báječný. Překvapivě se "sám" vyřešil i problém s instalací češtiny. Převod do formátu WAW vyšel v akceptovatelné velikosti, teď budu zkoušet použití převedeného souboru v Power Pointu, což už by takový problém neměl být. Po zkoušce se ozvu. Díky počítačoví znalci, není nad to mít někoho, kdo poradí. Sbobo

Obrázek uživatele sbobo
[15794] Power Point

Bohužel, musím konstatovat, že po radě o použití programu Gold Wawe (mnohokráte děkuji) jsem se "chlubil" předčasně. Problém s převodem do formátu WAW v rozumné velikosti jsem opravdu zvládnul a předpokládal, že vložení souboru do Power Point už nebude problém, ale ... Přetrvává. Při použití funkce "vložit zvukový soubor" se tento sice vloží a dokonce nabídne možnost kdy se má přehrávání ukončit, ale stále se chová tak, že jej vlastně vyhledá v patřičné složce, takže není vnořen a při posílání e-mailem jej logicky nenajde (pokud ho nepošlu jako další přílohu a dotyčný si obé nestáhne na plochu a pak prezentaci nespustí - čili nesmyslnost). Když jej vnořím přes "vlastní animaci", tak ve finále hraje, ale přilepí se k dané akci a další akce se spustí až po přehrání zvuku, i když snímek, ke které se "přilepí" trvá jen zlomek času zvukového souboru, tedy zvuk nedoprovází jednotlivé snímky, ale tyto naopak zasekne. Co dělám špatně, přeci není možné, aby byla situace neřešitelná. Sbobo

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Situace samozřejmě je řešitelná. Bohužel asi disponuji jinou verzí office balíku (2007), proto nenapíšu přesně cestu, kterou se musíte ubírat, ale naznačím vám, co vám na mysli, a kde by tak přibližně měl hledat.
Celý soubor je totiž nutné vložit, jako zvuk přechodu. Musíte si najít přechody mezi snímky (to nejsou vlastní animace), ale přechody mezi jednotlivými stránkami (myslím si že je to v položce prezentace - přechody). Tam si nastavíte zvuk, který má začít hrát a on by se měl už i automaticky poté připojit k prezentaci. Bude nutné myslím u toho zaškrtnout ještě "opakovat do dalšího zvuk", aby se přehrávání nepozastavilo, ale to si teď nejsem jist. Spíše to bude opakovat písničku po jejím skončení stále znovu. Je to jen tip pro jistotu ... :-)

Obrázek uživatele sbobo
[15796] Power Point

Bohužel, tento postup jsem již zkoušel, ale není použitelný, neboť se při každém přechodu do již běžícího buď "přifaří" tento další od počátku (čili po třeba 4 obrázcích do toho hraje tato skladba 4x různě posunutá..), nebo se jakoby utne a hraje znovu. Při prezentaci série snímků, které trvají cca 10 sec. to působí velmi rušivě. Zkoušel jsem poslední záchranou metodu a ve Vlastní animaci jsem zkusil vložit zvuk z galerie médií, ale efekt je stejný, jako při vložení zvuku ze záložky Vložit. U mne hraje, ale poštou neprojde. Zatím tedy má program nade mnou navrch, tedy co se týče zvuku.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Všechny tyhle chyby chápu, musíte tam mít nastavení to "opakování".
A zvuk musí být vložen jen na jednou snímku, když bude vložen na každém (v každém přechodu) tak to bude hrát pořád od začátku.
Jestli pořád nevíte, napište mi verzi office balíku, kterým disponujete, a já vás zkusím navést přesně, ale snad to zvládnete, ať to můžeme zamknout jako vyřešené.

Obrázek uživatele sbobo
[15798] Power Point

Zdá se, že je problém vyřešen (odzkoušeno)!!! Mou hlavní chybou zřejmě bylo, že jsem při vložení do přechodu (které jsem dělal správně) omylem zaškrtnul i tlačítko "použít u všech snímků" a tudíž se při každém přechodu spouštěla skladba od začátku. Takže mnohokráte děkuji. :))

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nemáte zač, jsem rád, že se to vyřešilo.
Přeji mnoho dobrých prezentací (i se zvukem samozřejmě) ... :))

LOCK