Zpomalený internet

Dobrý den, mám problém. Už asi týden mám velmi zpomalený internet. Od providera žádný FUP nemám. Myslím si, že to bude tím, že na druhém PC v naší domácí síti má bratr spuštěný herní server pro hru Metin. Spolu s tímto serverem má spuštěné Hamachi, qip, skype (volá). Je to tím? A může být internet zpomalený, ikdyž zrovna není zapnut ten druhý pc?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jaký máš tarif a papírové rychlosti a agregace a kolik platíš? jaká je nejvyšší rychlost, kterou ti speedtest naměří teď a jaká byla když nebyl zpomalený?

Obrázek uživatele cosmosD

takze providera mám lokálního, připojení - bezdrát (satelit), papírová rychlost - 2 mbps, cena: 250,- ; ted naměřím - 637 kbps ; a dokud to nebylo zpomalené, tak jsem stahoval rychlostí kolem 300 kBps tzn. krát 8, nějakých 2,4 mbps.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a neměl jsi pro první měsíce vyšší rychlost? těch 600Kbs by totiž tak odpovídalo té cenovce.. můžeš se obrátit na providera s tím, že ti rychlost klesla, protože ti to nejspíš router seřízne, protože kradešmoc hlavně tim metin serverem atd... a chvli mu trvá, než ti to zas povolí, když zas zapneš server a on to zase sčísne... případně je to prostě normální rychlost.... lokální poskytovatel by mě zajímalo jmenovitě, každý je jiný a každý ti za ty peníze dá něco jiného, i když vesměs za těch 250 prostě víc nedostaneš..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tak za 250/měsíc je 0,6Mbps dost hodně málo. Klasika je za 250 právě 2Mbps, což provideři většinou opravdu nadsazují třeba na 2,5Mbps.

Ten server to určitě brzdí, skype když běží videohovor nebo klasický hlasový taky brzdí znatelně, oboje ale spíš upload. Rozhodně více programů využívajících připojení najednou brzdí rychlost.

Zkus říct bráchovi ať všechno zastaví (úplně) a změř rychlost..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no přes ten satelit to asi bude možá i levnější, to je pravda, ale po klasické wifi je 300 za 2mbit ještě málo... ale zase je to 2Mbit bez agregace a s 2Mbit nahoru i dolu..
ostatní poskytovatelé hlavně v odlehlejšícho lokalitách daj za 350 jen 100KBs dolu a 10KBs nahoru, třeba kysličník O2..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.