problém s internetem

Mám OS Vista.Nejde mi spustit internet explorer /mozila i Thunderbird fungují/.Přitom explorer je instalovaný.Poradí někdo,kde by mohl být problém?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobré odpoledne,

zkuste spustit správce úloh (ctrl+shift+esc) a dát Soubor - Nová úloha - "iexplore" (bez uvozovek) - Potvrdit. Vyhodí vám Windows nějakou chybovou hlášku? Nebo okno zmizí? Jestli zmizí, podívejte se, jestli na kartě "Procesy" v onom správci úloh se neobjevil alespoň "iexplore.exe", když se nám tedy samozřejmě už nespustí...

Obrázek uživatele já

objeví se hláška systém Windows nemůže najít polžku iexplore.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, takže zde vidíme, že je problém skutečně s existencí samotné aplikace v systému. Co ve vás vzbuzuje dojem, že je Explorer skutečně nainstalovaný?
Jakou verzi byste měl dle vás mít?

Možná pomůže: http://support.microsoft.com/kb/957700/cs#stepsforvista

Obrázek uživatele já

Protože jsem jej nemohl spustit a nalézt v programech,stáhl jsem si IE verze 8 a pokusil se jej nainstalovat.To se nepodařilo a PC hlásí,že je nainstalována novější verze.Nevím,kde bych IE v programech nalezl,abych jej odinstaloval a pak nainstaloval znovu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Internet Explorer se instaluje jako "aktualizace". Musíte si ve správci programů, tedy Ovládací panely - (Přidat nebo odebrat programy) Programy a funkce (nevím teď, jak se to na Vistách přesně jmenuje) nechat zobrazit i nainstalované aktualizace od Microsoftu. Mezi nimi bude i IE.

Obrázek uživatele já
[54090] IE

Tam jsem IE 8 také nenalezl.Pokud se pokusím IE nainstalovat,tak se stále objevuje hláška,že je nainstalována novější verze,I když hledám IE pomocí průzkumníka,tak jej nenalezne.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Takže jste klikl v "podokně" Úlohy na odkaz Zobrazit nainstalované aktualizace a v seznamu nainstalovaných programů položka Windows Internet Explorer 8 prostě nebyla?

Hm, tak to se nenainstalovalo vůbec nic. Novější verze je jen Internet Explorer 9 beta, ten by byl také pod aktualizacemi jako Windows Internet Explorer 9.

Pokud to tam tedy skutečně není, podívejte se, zda-li je složka Internet Explorer v Program Files: "C:\Program Files\Internet Explorer"...

Obrázek uživatele já
[54092] IE

Tak tam IE je

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Výborně - máte určitě na mysli, že jste jej našel v tom Program Files, že?
Je tam u něj i soubor "iediag.exe"? Když jej spustíte, měla by se před vámi objevit tabulka s informace o prohlížeči - jakou verzi to hlásí? (Můžete udělat screen toho okna a poslat nám ho sem, jestli chcete...)

PS: je tam i soubor "iexplore.exe"? Když na něj kliknete, spustí se něco?

Obrázek uživatele já
[54094] IE

ie.diag.exe tam není.Ať klikám na cokoliv,tak nereaguje.CHTĚL JSEM TO ZKOPÍROVAT,ALE NEJDE MI TO.Tam jsem našel,že jde o verzi 8.0.6001.18999 a je tam doplněk 8.0.6001.18702

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Safra... Dejte vlastnosti iexplore.exe - záložka "Podrobnosti" - řádek "Verze produktu". Jaké číslo tam máte?

Asi zkusíme radikální opatření. Zkuste tuto složku smazat natvrdo z "Program Files" (ale zálohujte si ji někam) a spusťte instalaci znovu, jestli se to nějak nepovede protlačit. Pokud ne, překopírujte složku ze zálohy zpět a pokusíme se na to jít ještě nějak jinak...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Takže osmička...
Trochu posun tedy.

Aktuální instalační verze IE: http://www.microsoft.com/cze/windows/internet-explorer/worldwide-sites.a...

Jinak zde jsem ještě vygooglil alternativní postup pro odinstalaci IE8 ze systému, když nejde nalézt v Ovládacích panelech: http://support.microsoft.com/kb/957700/cs#stepsforadv1

Obrázek uživatele já
[54097] IE

ten postup na odinstalaci jsem zkoušel,ale nejde to,IE tam nenajde.Novou verzi jsem si stahoval z té stránky co uvádíte,ale PC hlásí,že mám novější verzi,takže nic neinstaluje.Já se domnívám,že jsem někam hrábnul,kam jsem neměl a něco jsem smázl,pravděpodobně spouštěcí soubor /exe/..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zřejmě z tohoto problému asi tak jednoduše nevybruslíme.

Když se nám nedaří ono varování o aktuálnější verzi nějak eliminovat, pojďme na to od lesa. Nainstalujte si nejnovější verzi, tedy IE9 beta. Schválně, jestli to půjde...

Link: http://windows.microsoft.com/cs-cz/internet-explorer/products/ie-9/home

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Omlouvám se, při slučování vláken se mi nějak omylem podařilo vaší odpověď vymazat, takže nyní musím reagovat na příspěvek, který tady již není, ale oba víme, že jste jej psal.

Instalace IE9 proběhla korektně, ale výsledek je pořád nulový. Musím se přiznat, že jsem trochu v koncích. Vidím to asi na přeinstalaci systému, i když to je ta nejkrajnější možnost, kterou zde vždy radíme. Bohužel mě už nic jiného nenapadá.

Mrkněte se ještě sem: "C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-i..etexplorer-optional_31bf3856ad364e35_9.2.7930.16406_none_8ce04ce5dbda6d2b" - respektive na cestu "C:\Windows\winsxs\". V některé složce by měl být iexplore.exe. Přes ten se aplikace spouští. Pokud jej tam nenajdete, můžeme zkusit udělat takový hokus/pokus - vytvořte na onom úložišti složku "x86_microsoft-windows-i..etexplorer-optional_31bf3856ad364e35_9.2.7930.16406_none_8ce04ce5dbda6d2b" a do ní z Program Files (jak jsme dříve řešili tu verzi) překopírujte "iexplore.exe".

Obrázek uživatele já
[54100] IE PROBLÉM.

Tak to vzdávám,nic se nepodařilo.Ještě pozvu kamaráda,který dělá do PC a pokud se to ani jemu nepodaří uvést do chodu,zbyde opravdu jen přeinstalace OS.Přesto dík za Váš čas a ochotu.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.