Pomale nacitani stranek na netu (*VYŘEŠENO*)

Zdravim prosim o radu jak domluvit netu ab zacal behat normalne tj aby se nezvykle dlouho nenacitaly stranky.
Mam net od O2 (8Mbit) a bezne stahuju rychlosti kolem 400 ale ty stranky to nacita nekdy i nekolik destek vterin pritom bezne kliknu a stranka se otevre.
Mam W7 ultimate.
Diky za radu

Obrázek uživatele tatik

Jestli tomu rozumím, stahování jde bez problémů, ale stránky se pomalu načítají. Když narazíte na stránku, která se načítá pomalu, zkuste
1. ping na tuto stránku a na pcporadenstvi.cz. Jaké budou časy
2. zkuste spustit stahování, funguje normálně?

Obrázek uživatele Apofis

No ono to blbne dosti casto skoro vsude, chapu facebook ale ostatni stranky... treba kdyz to zkusim tedka k ranu tak prumery:
Pcporadenstvi 40ms
Seznam 45ms
Jizdni rady 45ms
Lide 42ms
CZshare 44ms
Centrum 40ms
Hcpce 41ms
Stahuj 40ms
Celkove stranky to nacita nejak pomalu je to srovnatelny s pripojenim pres mobil kdy treba na otevreni clanku na seznamu musim cekat 5-20 vterin a to se to nekdy ani neobtezuje zobrazit obrazky, drive jsem proste na neco klikl a hned se to otevrelo ale ted to takhle blbne, zajimave ze stahovani tomu jde a to klidne 400-700... Treba kamos ma bezdratovej net keterej je "pomalejsi" ale stranky mu to nacita jako kdyz bicem mrska a treba ping na seznam ma za 10ms. Tento problem zacal asi pred mesicem a na obou mejch pocitacich, mezitim jsem presel na win7 tudiz doslo ke zformatovani hdd cimz je jasne ze vir to neni ale souka se to furt, tak bych potreboval vedet co s tim nez se rozhodnu to hodit poskytovateli na hlavu.
Diky za rady

Obrázek uživatele TheALuminium

Pokud není vadný modem/router, tak bude chyba u poskytovatele. Ono totiž také záleží na tom, jak jste daleko od nejbližší centrály O2 a kolik je před vámi napojených lidí, také pak záleží na nějakém rušení apod., bojím se ale, že O2 bude velice neochotné a vyšle naprosto tupého "technika", který vám stejně neporadí. Což je naprosto obvyklé a normální u této společnosti. Možná si ještě zkuste doma vytvořit malou LAN a pingnout se na druhé PC, jestli náhodou něco není s kabelem nebo síťovou kartou, ale řekl bych, že problém bude jinde.

Obrázek uživatele Apofis

Chyba v routeru me take napadla ale tim to neni. Mam dva a vyzkousel jsem i druhy. Ping a druhem PC vypada skoro stejne +-1ms.

Obrázek uživatele MirekPluskal
[38418] Já bych...

Já bych spustil průvodce připojení k místní síti LAN.Tam se může nastavit několik položek,které by vám mohly pomoci při vašem problému.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

obávám se, že s O2 moc nenaděláš.. jak jsi připojen? totiž O2, pokud to jde skrz někoho s modemem (případ, kdy je naše vesnice připojena na sousedův modem cez wifi) tak ten internet má problém v tom že stahuju 800kbs ale uploaduju ani ne 10.. takže v případě delšího názvu webové stránky si více počkám, než se to tam doplazí :D a má to tak každý v té vesnici a 90% lidí co znám a mají O2 net..

Obrázek uživatele TheALuminium

V tom případě dejte vědět O2 ... ale jak říkám, podle mě se nedočkáte kladného výsledku. Oni mají 2 linky technické podpory, jednu standardní, kde sedí lidi, kteří ví absolutně jednoduché věci a pak placenou, kde opravdu sedí už pár lidí z praxe. Tak hodně štěstí ...

Obrázek uživatele Apofis

Tak problém byl vyřešen změnou DNS (ruční zadání nové)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jen k našemu problému - nejde s tím udělat nic, sdělilo to i několik techniků (O2) že je to prostě tim jak to mají zapojené, ale jinak to tam nejde..

takže gratuluji :)

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrá práce :???: