Občasné výpadky internetu

Nedávno jsem vyměnil harddisk a nainstaloval na něj Windows 7 . Po nějaké době mi začal občas vypadávat internet. Jsem připojený po místní síti od souseda, který probémy nemá, data se dělí na routeru. Systém přitom neindikuje problém- zobrazuje nadále bezproblémové připojení jak k místní síti, tak k internetu. Kabel svítí a je tedy galvanizován. Výpadek trvá vždy několik minut a be jakéhokoli zásahu nastane a opět skončí.
Prosím o radu, bude to zřejmě velký oříšek.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevěřím, že by to mohlo být novým diskem.. ani novým systémem, ale je to pravděpodobnější.. říkáš místní síť? tj sdílíte se sousedem počítače? nebo pouze přes jeho router (spíš switch ne? nebo má dvoucestý switch v routeru?) k internetu? jaký OS má soused?

Obrázek uživatele Tripper10

Počítač to zobrazuje tak, že se připujuju přes "Bránu" na "Internet". A říká tomu Domácí síť. Soused má router, přes který byli napojeni tři další uživatelé, teď jsem navíc jen já. Je to IŤák a používá přímo pojem router. Systém v případě, že nejde net, neukazuje vůbec žádné problémy, prostě to jen nenačte žádnou stránku. Zkoušel jsme vypnout Windows Firewall, ale nepomohlo to. Ještě chci otestovat jiný počítač na stejném připojení.
Soused má myslím Win 7, poptám se, ale podle mě to nehraje roli, protože data nejdou přes jeho počítač.
Myslím, že problém vychází ze změny systému z XP (který jsem měl dřív) na 7 a v jejich kompatibilitě s připojením.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, já nejsem přílišný odborník na sítě.. ale co znám routr, tak ten by měl mít port jen na 1 komp.. ale je moné že má na víc.. já mám doma bránu (kvuli VoIP) a ta má jen jeden port na kompa, takže musím mít switch.. no ale pokud má router se 2 a více porty, tak je to jedno, každý port je nezávislý..

teď už závisí na poskytovateli internetu.. nevím, vycházím z teorie, ale když jsi připojen přes switch, pro poskytovatele jsi jen jeden počítač.. ale nevím jak je to přes routr a pokud tam spolu PC IP nesdílí, mohl by být problém právě v počtu počíítačů, že se provider může bránit pokud nechce dovolit aby se připojovalo více počítačů, když platí jen jeden.. todle je silná teorie ale mohlo by to tak být, ale když to předtím nedělalo, dá se to považovat za zavržené..

další problém s tímto související je nastavení jak routeru, tak počítače..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.