Místo WWW stránky se zobrazí její kód, vypíše se hlavička...

Nainstaloval jsem nově Win XP SP2 a stává se mi, že místo obsahu www stránky se zobrazí její html kód, vypisuje se, že je stránka nenalezena. Někdy se vypíše i hlavička, přehazují se různé prvky mezi různýma stránkama a mnohdy se stane, že při načítání nějaké stránky to vypíše, že nebyl nalezen prvek, který očividně patří na jinou zrovna otevřenou www stránku..
Dost častým jevem je i to, že se stránka mnoho minut načítá bez výsledku (sítí v tu dobu neproteče ani bajt). Když načítání zastavím a dám F5 (obnovit), tak se občas povede, že se ta stránka najednou načte.. nechápu to :(

Mám WIN XP SP2, FF2, IE7, O9. Všechny prohlížeče blbnou. Na stejný internet (přes router) jako sem já je připojeno víc počítačů a jen mně to blbne.. takže závada je u mě od instalace Windows XP. Minulá instalace Win XP byla v tomto směru v pořádku. Hardwarové změny neproběhly, mám notebook, kde je změna čekoholi téměř vyloučená. Navíc i softwarová výbava je totožná s minulou instalací Win. Jen jsem vše udělal znovu..
Dost často mi to nabídne ke stažení některý ze zdrojových souborů stránky.. třeba php, asp atd..

PS: Nebojte se radit odborně :)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den ...
Říkáte HW změny neproběhly, ale co SW? Není nainstalovaný jiný webový soft než v předchozí instalaci? A co ochranný faktor počítače? Jako antivirový program či firewall?
Chybu v prohlížeči bych asi nehledal, když "zlobí" takto všechny ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[11814] RE:

Jak říkám. Kompletně vše je na chlup stejné jako před reinstalací systému. Firewall Kerio, Antivir Avast, Prohlížeče taktéž totožné, Jediný maličký rozdíl mi dochází ated a je v tom, že před tím jsem měl Win XP SP1 a SP2 (nebo jeho část) jsem doinstalovával kvuli IE7 a ted mám rovnou WIN XP SP2.
Vadu bych hledal mezi síťovkou a windows.. Ale nevyznám se v nastavení síťovky.. Netuším co to je například Flow Control, Jumbo Frame, Offload Checksum atd.. Je možné že síťovka očekává odpověď v nějakém intervalu a když ji nedostane, tak se stane něco co způsobí, že se stažené informace nezobrazí jako stránka, ale jako text.. nebo že se vůbec stránka nezačne stahovat ačkoli se prohlížeč tváří, že ji načítá..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[11815] Dodatek

Svůj problém s internetem nehcápu ani proto, že uplně stejnou kopii Win XP jsem nainstaloval ségře, má uplně stejné prohlížeče, j epřipojená na stejný router a ona ty problémy nemá. je rozdíl jen v hardwaru..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

V SP2 bych já asi problém nehledal, mám taktéž tuto verzi OS a žádný problém v takovéto podobě nemám.
Řekl jste, že má vaše sestra stejnou verzi OS i prohlížeče, ale má i stejné složení vašeho zabezpečení? Jestliže ne, zkusme nejprve hledat chybu v tomto odvětví. Zkuste nejprve deaktivovat Keria a vyzkoušet internet, poté Avast, poté třeba oba dva a další "chránicí" programy, které vás kryjí před hrozbami z internetu. Pokud toto nezabere, můžete vyzkoušet se připojit do vašeho routeru přes nastavení připojení, co má vaše sestra. Pokud to bude bez problémů, tak se ukáže, že vaše nastavení na počítači je nějaké chybné. V tom případě vás požádám o vypsání hodnot IP, masky a výchozí brány té vaší sestavy kterou doma máte zapojenou do routeru a zkusíme se v tom nějak pohrabat ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[11817] RE:

Děkuji za názor.
Nyní jsem zjistil zajmavou věc.. Hraju Travian a ať sem kliknul na cokoli, nikdy se žádná stránka načítat nezačala, ač se tak firefox tvářil. Takže okno bylo celé bílé. Zkusil jsem se odhlásit a přihlásit do Win a zmíněné stránky začly fungovat téměř perfektně. Mám pocit, že když ráno počítač zapnu, tak to běhá OK a po pár hodinách to začně blbnout.
Co se týče počítače ségry, má naprosto stejné softwarové vybavení jako já. Od antivira přes firewall, prohlížeče atd. Vše má i stejně nastavené. Jediné odlišnosti jsou v tom, že ona má počítač asi 6let starý a já fungl nový.
Co se týče IP adresy, tak mi ji router pevně přiděluje podle MAC adresy. Takže si mé PC vše "získává automaticky".

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[11818] Re: RE:

Podle vaší rady jsem zkusil vypnout firewall i antivir a vypadá to, že to možná pomůže.. zkusím to tedy vyzkoumat. děkuji, dám vědět jak to dopadlo..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Určitě dejte, protože jestli se vám IP adresy rozdělují či přesněji přiřazují podle MAC adresy, tedy automaticky jak správně říkáte, jistě nebude problém v tomto nastavení. Problém většinou bývá právě schován v tom chránicím softwaru. Zkušenosti odtud z fóra mě učí, že většinou právě začínám již těmito drobnostmi, které se mi zdáli předtím zbytečné. Dost bych to vsázel na toho keria, nebo nekompatibilitu mezi ním a avastem. Jestliže se fakt ukáže problém v tomto případě, zabezpečíme pak počítač jinak, protože bez ochrany „surfovat“ nemůžete ... Přeji hodně štěstí!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[11820] RE:

Tak jsem zkusil poštelovat firewall i antivir a konkrétní výsledky to nepřineslo. Takže jsem zas na začátku. Chybu bych tedy hledal ve spolupráci Windows a síťovky. Zkusím stáhnout linux a uvidím jestli to bude blbnout i pod nim.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

A odpojil jste firewall úplně, nebo jen deaktivoval? Ono u Keria deaktivace většinou nestačí. V předchozím příspěvku jste psal, že možná se něco rýsuje v tomto směru, ale jestli jste skutečně všechno tohle vyzkoušel ...
Řešením by pak možná bylo také vyzkoušet zadat parametry ručně, ale to by asi nebylo moc příjemné.
Vyzkoušet pod Linuxem není špatné řešení, protože Linux na zasíťování je výborný, ale ovšem Windows je Windows. Pokud mohu doporučit Linuxe, tak bych se asi podíval po Ubuntu 7.04, který je zdarma a dá se spustit rovnou z cd. Ovšem není to zrovna nejkorektnější řešení v této situaci. Možná je chyba už hluboko někde ve win, možná je to skutečně jen tím zabezpečením, ale to poznáme asi až zase napíšete ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[11822] Re:

Pokusy s vypínámín firewallu atd pokračují.
Nový poznatek je ten, že stahování souborů (torrent, nebo i normálně "uložit cíl") funguje za každých okolností OK. Jen načítání (zobrazování) webových stránek vázne.. Načítání webovách stránek vypadá, že běží v nějakých cyklech. Stává se totiž, že jednu stránku otevřu třeba 10x a všechny se tváří že načítají a přitom nic sítí neteče. Najednou to povolí a všech 10 se najendou načte.. Během toho však klasické stahování funguje normálně a stahuje např 0.7mbs. Jen prostě ty stránky nejdou.. :(

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[11823] Re:

Další poznatek.. chyba je výhradně na webových stránkách stahovaných z internetu. Lokální stránky fungují ok. zrovna dneska jsem jedny stránky psal a vše vždycky fungovalo skvěle.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[11824] Re:

Tak sem to asi vyřešil. Kerio mi strašně zdržoval PC při nabíhání pracovní plochy. způsoboval, že se počítač vlastně zasekl na cca 30s a pak se načítání opět rozjelo. první otevření nějaké složky trvalo miuntu. Při vypínání win zase dělal keiro problém, protože ho windows neuměly vypnout a vypínání pc trvalo mnoho minut. Takže sem ho dal pryč. Pro jistotu jsem stáhnul u všech rezidentních ochran avastu úroveň na normální (ne vysoká) a ted to běží vše ok.zatim.

Obrázek uživatele Honza

Tak z mého pohledu je Keri dobrý firewall, ale podle mě vytěžuje dost procesor a já využívám raději alternativu. Zkuste např. Zonealarm.

Obrázek uživatele TheALuminium

ZoneAlarm bych zase nedoporučil já, protože se tváří jako, že hlídá přitom ale nic nedělá a zbytečně se Vám "staví" do Vaší práce apod. s tím tedy dobré zkušenosti nemám, takže bych doporučil jiný Firewall a to Outpost.