Jak zakázat stahování

Zdravím, mám takový problém. Vlastním pc se svou rodinou, která ale stahuje soubory obsahující malwery a já potom musím pc různě opravovat a už mě to nebaví, takže se chci zeptat, jestli neexistuje nějaký spůsob, jak zabránit veškerému stahování z internetu?

Předem díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zakázat síťovou kartu ve správci hardware? :))

Obrázek uživatele lancelot202

Nezablokuje mi to náhodou celý net?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano... ale ono stahování je vlastně uplně všecko, co ti z netu přijde do počítače :)) ne jen stahované soubory.. každopádně dají se blokovat různé stránky, ale jako přímo zakázat stahování souborů opravdu nevím, jak by se provedlo.. spíš poučit rodinu nebo tak..

Obrázek uživatele lancelot202

Nebo třeba nastavit rychlost stahování souborů, to asi taky nějak nepůjde co?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no tím logicky ale omezíš stahování všech souborů, tedy i rychlost ančítání stránek... ty to furt nechápeš viď? :)) pro počítač je všecko, co k tobě jde, jen stahovaný obsah, on nerozlišuje, jestli je to obrázek ve stránce, nebo zavirovaný .rar.. něco takového se dá řešit až na aplikační úrovni, takže by musel být nějaký program, který by blokoval stahovánít řeba .rar souborů, ale zase, řízení jde dělat snad jen podle koncovek nebo velikostí souboru, jinak zase podle ničeho počítač nepozná, jeslti jsou to data, která chce stahnout uživatel, nebo jestli je to "klasický obsah internetu"...

Obrázek uživatele lancelot202

Jojo, já to vím, že při návštěvě jakékoliv z ní stahuju, jinak bych se tam nepřipojil, ale právě to je ten důvod, proč jsem se chtěl zeptat, jestli není nějaký prostě jiný způsob. Protože zablokovat internet tak, aby na to nikdo nepřišel to není pro mě žádný problém (stačí například pohrát si s nastavením adresy ip a je to), ale to zase mít net nebudou oni, takže jestli to teda normálně nejde, tak alespoň vím, že to nejde :))

A co takhle zablokovat třeba různá internetová uložiště jako rapidshare a takový. Poradíš mi jak se to dělá?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dá se zablokovat vstup třeba na rapidshare.com.. v XPčkách teda byla někde v Documents and Settings položka hosts.txt a v té se dávaly blokované adresy... zagoogli a najdeš..

Obrázek uživatele lancelot202

Operační systém mám sedmičky. Ale jinak díky za rady.

Obrázek uživatele Jiří Moos

To zakážeš normálně v prohlížeči, přidáš web do zakázané zóny.. Nebo jestli máš firewall, tak zakaž komunikaci se serverem rapidshare.com atd..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.