problém se zvukem

Dobrý den,
mám problém se zvukem při hraní her. Normálně mi zvuk jede v pořádku(hudba, filmy atd.) ale jakmile pustím nějakou náročnější hru(Half-life 2, Portal 2, Star Wars Empire at war...), tak mi začne blbnout a to tak, že se zasekává. Když hraje hudba nebo je tam dialog, tak se cca co 7 vteřin sekne(podobně jako na vinylech) vrátí se ten zvuk o vteřinu a pokračuje normálně dál, než se zase zasekne. Není to zásadní problém, ale dokáže to zkazit zážitek ze hraní. Blbne to takhle jak na hrách cracknutých, tak originálních. U her vždy nastavuji kvalitu zvuku na nejmenší a nepomáhá to.
Ovladače na kartu jsem zkoušel přeinstalovat.
Zvuková karta: Genius SM-Live Value 5.1

Obrázek uživatele Malignus

Zkus si pohrát s nastavením zvuku ve hrách.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nebo koupit zvukovou kartu, protože Realteky jsou hrozné, ale tohle je s klidem předčí ve všech ohledecu. Tvůj komp nemá klasickou integrovanou zvukovku? Případně jestli nemá kamarád nějakou pěknouCreative na půjčení a ověření, že na opravdové zvukovce to sekat nebude..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

V nastavení zvuku tam toho moc není, kromě kvality a tu vždy dávám na minimum.
Měl jsem integrovanou, ale tu jsem z určitých důvodů vyměnil za tuto, ale na té staré to dělalo úplně to samé.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Co máš za základní desku? A rovnou co máš i za další HW?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Základní deska: Asus P5B-VM DO
Procesor: Inte(R) CPU 2.80GHz
Grafická karta: NVIDIA GeForce 9500 GT

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No ta zvukovka je asi stejná kvalita, ale i tak, blbnout by to nemělo. Říkáš náročnější hyr, dělá to i v těch méně náročných, 2D, flashovkách? Máš možnost půjčit si tedy jinou kartu?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ani moc ne, většina lidí kolem má notebooky nebo integrovky. A k těm hrám, to nemusí být ani flash a 2D, třeba Stronghold Crusaders, Diablo II nebo Rise of Nations běží v pohodě

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To je divný, běhat by ti to mělo... Zkus přeinstalovat Direct Sound, ovladače zvukovky (s tím hodně štěstí), zkus přeinstalovat i dané hry.. Ale moc bych si od toho asi nesliboval..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Direct sound jsem zkoušel insatlovat, ovladače na zvukovku jsem už přeinstaloval před tím než jsem sem napsal(z vašeho příspěvku to zní jako byla nějaká muka, nestačí jen v Správci zařízení zvukovku odinstalovat a pak zase nainstalovat?) a nic...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, to nestačí, potřebuješ obvykle ovladač přímo od výrobce, který je dodaný na CD, nebo stažitelný ze stránek výrobce. v případě třeba Creative žádný problém, u Geniusu je problém už najít ten ovladač a pak ho uvést do funkčního stavu. Ovšem pokud zvukovka žádný ovladač nepotřebuje, vystačí si tedy pouze s těmi systémovými, pak se v případě Win XP ani moc nedivím, že to skoro nefunguje. Přecinej základni Win XP ovladač je zejména pro zprovoznění systémových zvuků a mikrofonu pro hlasové služby, ale to je tak vše. Ovšem nedivil bych se, kdyby byl problém i v samotné zvukovce, prostě neumí nějaké pokročilejší mixování, které po ní chtějí náročnější hry.. Buď to neumí zvukovka, nebo ovladač. Koukni sválně na web Geniusu po nějakém ovladači..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.