Call of Duty na staré mašině

Mám problém se spuštěním Call of Duty na jednom starém compu (AMD Duron 750, 512 RAM a nějaká ATI Radeon 128 MB, nevím přesně typ). Na tom compu to kdysi šlo, ale potom se musel přeinstalovat Windows (XP SP2) a od té doby to nejde. Píše to nějakou chybu ohledně OpenGL, tak jsem chtěl stáhnout nějaké jiné OpenGL pro XP a nainstalovat. Ale nemůžu je nikde najít, tak můžete mi poradit, kde se dají OpenGL pro XP stáhnout? Pokud totiž vím, tak XP už by je měly mít v sobě.
Díky

PS: Omlouvám se, že otravuju s problémem na tak staré mašině :))

Obrázek uživatele CZELLO

Stalo se přesně to co se stát nemělo - nainstalovat jsem to OpenGL, DirectX, ale jak jsem nainstaloval ty ovladače ze stránek výrobce, tak se zase seká i kurzor ve Windows, sekají se okna při přetahování, seká se i logo Avastu v dolním panelu, prostě úplně všechno. Takže nevím co dál.

V té chybě, kterou hlásí to Call of Duty se píše, že nemohlo být nahráno OpenGL a že se mám ujistit, jestli mám nejnovější ovladače GK ze stránek výrobce. Ty už teda mám, ale dopadlo to ještě hůř než to bylo.

Jinak ta GK je ATI Radeon 9250.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tedy, přiznám se že nevím, jaké tato grafika podporuje ovladače (jakou nejnovější verzi)

asi jsme to pěkně zasekali, nejlepší by byla úplně čistá instalace systému (pokud jsi to do té doby nedělal, určitě by to po letech pomohlo).. byl by to velký problém, udělat si zálohu a naformátovat disk? pak bych nainstaloval DX9 a původní ovladač grafiky z CD..

Obrázek uživatele CZELLO

PC je asi ze čtvrté ruky, takže CD s ovladačama není... na stránkách výrobce jsem stáhnul ovladače přesně pro tu grafiku, která tam je, jsou z roku 2006. Když jsem totiž chtěl ty nové Catalysty 9.6, tak to napsalo, že ta grafika ty ovladače nepodporuje. Takže nevím, asi pomože enom ten reinstall Windows.

Jinak nic se nezasekalo, ať žije obnovení systému :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

obnovení systému jen přiměje systém používat zase jiné soubory, neuklidí však ten bordel v registrech a souborech..

teda, divím se, že ten Duron vůbec takové hry vydejchá..

máš vyčištěné všecky chladiče? na jakých ti to pracuje teplotách? protože pokud je to zaprášené, nechladí to, Duron se přehřívá a odmítá makat (podtaktovává), čímž se vysvětluje nedostatek výkonu a cukání..

z osobní zkušenosti mám o trochu novější počítač, ale také už na něm prostě ani na novém sysému a čistém hardwaru nefungují hry, které jsem před 7mi lety hrál.. prostě hardware taky stárne a následkem špatných provozních teplot mu klesá výkon a životnost..

samozřejmě že ty ovladače tam nejdou, je to mooc stará herka :D bohužel sehnat novější ovladač než základní je na takto starou grafiku velmi těžké, těžko si vzpomenu, kdy byla právě na tuto grafiku vydána poslední aktualizace driveru :))

grafika nepodporuje víc jak DX8, což už samo o sobě může být problém...

bohužel, OGL je implicitní vlastností systému a nějaké drivery jako třeba "opengl 1.0 driver" prostě nejsou, nebo je ani já neumím najít.. :shock: potřebujeme, aby přišel někdo z kolegů a přidal pomocnou ruku..

Obrázek uživatele CZELLO

PC sem minulý týden čistil mechanicky i softwarově. Ale jak jsem řekl, na té samé sestavě už to běželo, nejde to až od přeinstalování Windows. A ty ovladače byly přesně pro tu grafiku, tak nevím, proč to PC nepobralo. Teploty se pokusím zjistit, musím tam hodit nějaký program na to, teď už se mi to zapínat nechce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

těmi drivery myslím ty Catalyst 9.6 - ty jsou z roku 2009 (červen) a jsou to poslední drivery, které ještě pdporují AGP grafiky, ale rozhodně ne všechny a rozhodně ne grafiky z roku 2001.. ale ty origo by měly jít..

jak říkám, já na čerstvě reinkarnovaném Celeronu také nemohu rozběhat co jsem předtím mohl.. a na novém Athlonu s integrvanou grafikou jsem před 3 lety hrál NFS Carbon na střední detajly, teď je chvílema nehratelný na nízké detajly.. nevím, ale hardware asi prostě stárne, kor ten made in china/taiwan.. jinak si to také nedovedu vysvětlit :shock:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.